©

Voita rahaa pelaamalla täysin ilmaiseksi | Vain tästä

Rio de Janeiro matkakohteena


Edullisimmat lennot
VARAA HOTELLI:
Booking.com Leppeistä lämpöasteista, kauniista rannoista ja kiehtovasta kulttuurista tunnettu Rio de Janeiro on Etelä-Amerikan ehdottomasti mahtavimpia kaupunkeja, joka tarjoaa jokaiselle matkailijalle jotakin. Riehakkaat sambakarnevaalit, valkoiset hiekkarannat, palvottu jalkapallo ja trooppiset sademetsät tempaavat matkaajan mukaan värikkääseen elämänmenoon. Riossa on huomattava arkkitehtuurinen perimä, ja kaupunki on myös kuuluisa museoistaan ja taidegallerioistaan, jotka ovat Brasilian ehdotonta parhaimmistoa. Rio de Janeirossa tullaan järjestämään myös vuoden 2016 kesäolympialaiset.

Rantaelämä

Rio de Janeirossa sijaitsee kaksi maailman kuuluisinta rantaa, Copacabana ja Ipanema. Rannat on eroteltu parinsadan metrin välein olevien hengenpelastajien tähystystornien perusteella postoihin eli alueisiin, jotka on numeroitu ja joilla on kaikilla omanlainen
maineensa. Rannat tuntuvat olevan aivan oma elämänmuotonsa ja ne kannattaa ainakin kerran elämässä kokea paikan päällä

Copacabanaa reunustavat koko sen neljän kilometrin pituudelta luksushotellit, ravintolat, baarit ja yökerhot. Rannan vesi ei ole kovin aaltoista, joten rauhallisempi vedenvirtaus on omiaan hyville uintimahdollisuuksille ja rennoille vesiaktiviteeteille. Posto 6 on pieni rauhallinen kalastuskylä Copacabanalla, jossa kannattaa mieluiten vierailla aikaisin aamulla tai myöhemmin iltapäivällä.

Ipaneman aallokko on hieman rajumpaa kuin Copacabanan rannalla, mutta rantaa pidetään silti yhtenä korkealuokkaisimmista Brasilian turistikohteista. Sanotaan että hyvännäköinen nuoriso viihtyy Posto 9:llä juhlimassa hamaan aamunkoittoon asti, kun taas Posto 10:lle keräännytään urheilemaan vaikka lentopallon, rantajalkapallon tai muiden rantalajien merkeissä.

Tehtävää ja nähtävää

Cristo Redentor (Kristus-patsas)

Corcovado-vuorella sijaitseva Kristus-patsas äänestettiin yhdeksi maailman seitsemästä uudesta ihmeestä. Se on 38 metriä korkea, ja tämän upean patsaan näköalatasanteelta aukeaa henkeäsalpaava näkymä Rion ylle. Kaupunkia "siunaava" vapahtaja on kieltämättä vaikuttava näky. Kaupungista pääsee tien lisäksi köysirataa pitkin kulkevalla junalla patsaalle. Matka kestää noin 20 minuuttia.

Kasvitieteellinen puutarha

Sähäkässä suurkaupungissa voi viettää myös rauhallisen päivän. Rio de Janeiron kuuluisassa kasvitieteellisessä puutarhassa kaikenikäiset matkailijat voivat nauttia luonnon läheisyydestä kuljeskelemalla poluilla, joista kaikki johdattavat eri teemoin tehdyille puutarha-alueille. Tervetullut hengähdystauko Rion kuumalle sykkeelle.

Sokeritoppavuori

Retki Sokeritoppavuorelle on pakollinen ohjelma Rio de Janeiron
matkalla. Vuorelta aukeaa upea panoraamanäkymä kaupungin ylle. Paras
aika matkata vuorelle köysirataa pitkin kulkevalla kaapeliautolla on
illalla, jolloin voi samalla ihastella kaunista auringonlaskua joka kietoo suurkaupungin vaippaansa ja herättää sen iltaelämään.

Tijucan kansallispuisto

Riossa voi vaeltaa maailman suurimmassa urbaanissa metsässä, Tijucan kansallispuistossa. Kun rantaelämä kyllästyttää, kannattaa suunnata tänne tutkimaan valtavia puistoja ja nauttimaan huikeista vesiputouksista omassa rauhassa ja akkuja lataillen. Puisto muistuttaa siitä millainen sademetsä hallitsi aikoinaan Brasilian etelä-rannikkoa

Majoitusvinkit

Hotels.comin tuoreimman, hotellihintoja käsittelevän Hotel Price Index
-raportin mukaan Brasilia oli vuonna 2010 maailman kallein maa
hotellihintojen perusteella.

Lähde: Hotels.com
Kuva: lisenssi Breogan67