©

TYYNENMEREN KOSKEMATON SAARIRYHMÄ

Unescon maailmanperintökohteiden listalla oleva Ecuadorin Galapagossaaret on unelmakohde rauhaa ja kauniita rantoja etsivälle matkaajalle. 

Lennot ja hotellit omatoimimatkaajille:

Vedenalaisen vulkaanisen toiminnan seurauksena syntyneen saariryhmän ainutlaatuinen eläinkanta on saanut kehittyä ilman ulkopuolista painetta ja vaikka monet muut rantakohteet elävät nykyään turismin ehdoilla, Galapagossaaria se ei vielä ole ottanut kuristusotteeseen. Autenttista paratiisielämää ja Tyynenmeren kulttuuria janoaville matkaajille, se on jotain joka kannattaa käyttää hyvissä ajoin.

Saariryhmän ainutlaatuinen ekosysteemi
on äärimmäisen herkkä jonka takia matkailijoiden määrää säännöstellään vuosittain. Vain 50,000 onnellista pääsee paikalle vuosittain. Tämän takia matka kannattaa suunnitella huolella ja hyvissä ajoin. Se kannattaa, sillä saariryhmän kauneus ja vedenalainen maailma avaa matkailijalle ovia jollaisia ei tiennyt edes olevan olemassa. Sen jokaisella saarella oma herkkä ekosysteeminsä joiden tasapainoa jokaisen vierailijan täytyy varoa järkyttämästä. Galpagossaarilla tapaat eläimiä joita et löydä mistään muualta, kuten jättiläiskilpikonnia ja merileguaaneja.
Tiukkaa yöelämää ja klubi/ravintolahehkutusta etsivät suuntavat muualle.


MITÄ TEHDÄ?

  • Risteilyt
  • Rauhalliset paratiisirannat
  • Melontaretket saaristossa
  • Retkeily ja samoilu saarilla (joissa sallittu)
  • Sukeltaminen ja snorklailu
  • Koskemattoman kulttuurin tapaaminen

Romanttisia matkakohteita etsivien tai vaikkapa häämatkaa suunnittelevien kannattaa pistää kohde kissankokoisilla kirjaimilla ylös sillä tämän parempia puitteita onnistuneelle kuhertelulomalle on vaikea löytää. Vai miltä kuulostaa romanttinen illallinen kuun loisteessa autiolla hiekkarannalla, jonne olet itse melonut ja tiedät saavasi olla varmasti täysin omassa rauhassa
oman rakkaasi kanssa?

Evoluutioteorian isä Charles Darwin, hehkuttaa paikkaa antaumuksella teoksessaan
The Origin of the Species (lajien synty)