©

ARVOSTELU: Jakso 1 -Amazon
TÄHDET: 3.5/5

Ekstraklippi jaksosta (tunnan herätys)..modern day at the office
Extraklippi 2 -kusiläppä

Englanniksi puhuva reissukaksikko
aiheutti hämmennystä vain hetken ja jakso imaisi sitten nopeasti mukaansa ja koko kielihomma jokseenkin unohtui. Ei turhaa hössötystä vaan suoraan asian ytimeen ja hermokeskukseen. Brasilian vaarallilta kaduilta matka eteni kohti sademetsän syövereitä ja sen heimoja.

Ongelmia mahtuu pienen matkaajaryhmän reissuille ilman suuren kuvaus-ja tuottajaryhmän tukiverkkoa, mutta myös tykkejä kokemuksia on luvassa. Visuaalinen anti oli ehkä hieman edellä edeltäjiänsä ja puhetta oli paljon sekä leikkaukset nopeita.
Nopean rytmin voi olettaa ainakin jenkeille joiden keskittymiskyky ei ole tunnetusti sieltä parhaimmasta päästä. En tiedä sitten menikö hieman hermostunut ote alkujännityksen piikkiin vai mihin.

Vaikka Rikun englanti oli yleisesti ottaen hyvää, pitkien sekä nopeasti puhuttujen lauseiden ja juontojen räpäyttäminen vaati turvautumaan tekstitykseen. Suomen kielestä painotukset eivät toimi samoin englanninkielessä ja sai sen puheen välillä kuulostamaan sekasotkulta. Loppupeleissä englanti taittuu kuitenkin hyvin ja jaksoa oli ilo seurata.

Jakson aihe oli aina yhtä mielenkiintoinen Amazon sekä sen jokivarren elämä kylineen ja shamaaneineen. Jakson parasta antia oli ehdottomasti paikallisen luontaistuotteen ja "lääkkeen", Ayahuascan
kokeminen vanhan Shamaanin johdolla. Vaikka samaa aihetta on käsitelty muissakin matkailusarjoissa niin Madventuresin kuvaus oli paljon muita edellä, ainakin aineen vaikutuksien kuvailussa. Lohikäärmeitä, mätänevä äiti, noitia...

Mukana myös suosikit, Tunnan suorittama aamuherätys ja Madcook, jossa tälläkertaa Riku puolestaan pääsi pykimään apinanaivojen kanssa. Jakso aiheutti erittäin positiivisen nostalgiapotkun matkavaihdetta säätelevään osioon aivoissa, joka uhkaa jälleen viedä kaiken maallisen omaisuuden myyntiin.

Klasikkosarjan tyylikäs paluu jonka soisi ottavan tuulta alleen myös jenkkilässä ja Briteissä, sillä tällaisia sarjoja ei juurikaan ole muualla tarjolla. Toivottavasti pojille tarjotaan iso porkkana kauden päätteeksi ja pääsemme näkemään jopa 4. kauden tai jotain muuta.