©

Koko läntinen Eurooppa pyörällä - Rennot Pyöräilyreitit

 
Yleisesti ottaen koko läntinen Eurooppa on erinomaista pyöräilyaluetta. Polkupyöräilijät on otettu huomioon teitä suunnitellessa ja myös liikenne on tottunut Helkamalla vaappuviin matkalaisiin.
 
Edulliset Lennot ja Hotellit mihin tahansa Eurooppaan

Välimatkat eivät ole pitkiä ja kyliä sekä huoltoasemia löytyy tasaisin välein, joten huoltotoimenpiteistä tai pyörän hajoamisesta ei tarvitse liikaa stressata. Ilmastokaan ei suuria tepposia tee, joten matkaajan on helppo nauttia pyöräilystä ja maisemista. Nähtävää on paljon matkan varrella.

Pyöräilyn suosiosta johtuen Eurooppa on täynnä pyöräilijöille suunniteltuja reittejä joihin saa opaskirjoja kirjakaupoista ja vaikkapa tienvarsien myymälöistä sekä majataloista ym. taukopisteistä. Ensikertalainen luultavasti seuraa jotain näistä reiteistä ja saa näin vaivattomasti tuntuman polkupyörämatkailuun.

Vaikka Eurooppaa pidetään kalliina, polkupyörällä matkaa voi taittaa helposti alle 10 euron päiväbudjetilla esim. telttailemalla luonnossa ja ostamalla ruoat kaupasta.
Jos rahasta siis on tiukkaa ja hotelliyöpyminen ei innosta, niin matkaan pakataan luontaistuotteet, teltta ja retkikeitin. Jotkut pyörämatkailijat ottavat jo kotisuomesta mukaan paljon kuivamuonaa että pärjäisi vuoden vaikka napajäätiköllä, käymättä kertaakaan ruokakaupassa. Toiset vaan heittävät repun tarakalle ja lähtevät polkemaan.

Turvallisuudesta huolissaan olevat muistavat että huoltamalla pyörää ja terveellä maalaisjärjellä, etenee turvallisesti ja pötkii pitkälle. Huonosti käyttäytymällä saa selkäänsä missä vain mutta ystävällisellä hymyllä mennään pitkälle joka paikassa. Tärkeintä on siis pitää pyörä kunnossa ja kypärä päässä.

Jokatapauksessa läntinen Eurooppa on erinomaista pyöräilyaluetta jonne voi huoleta lähteä pyöränselkään ja nauttimaan matkanteosta.
Hyviä pyöräilymaita:

Tanska, Ruotsi, Norja, Saksa, Hollanti, Belgia,
Ranska, Espanja, Itävalta, Sveitsi, ItaliaKarttoja pyöräilyyn löytyy Bookplussalta käyttämällä pikahakua sanalla: pyöräily