©

Tulivuoribongailua mereltä - Aeolian Islands ja aktiivinen tulivuori

Jatkuvat laavavirrat, satunnaisesti korkeuksiin räjähtävät tulisuihkut ja korviahuumaava jylinä. Kuvittele tämä kaikki yöllä veneen kannelta esteettömän näkymän vallitessa tai itse tulivuoren rinteellä niin lähellä itse luontoäidin voimainnäytöstä kuin voi
 
Lento+Hotelli -paketit
Pelkät Lennot
Sisilian Hotellitarjoukset 
(ei varausmaksuja - Sisilia)

Vene/risteily: Siremar

Stromboli sijaitsee Sisilian pohjoispuolella ja on tulivuori joka kohoaa suoraan merestä. Se on yksi Lipari -saarten saarista jotka tunnetaan myös nimellä Aeolian Islands. Se on jatkuvasti aktiivitilassa mikä tekee siitä yhden vaikuttavimmista luontokohteista maailmassa. Lähes kilometrin korkuinen tulivuori on jatkuvasti toiminnassa ja satunnaisesti se purkautuu vihaisesti. Juuri tätä monet matkailijat saapuvat näkemään ja vaikka se ei aina tapahdukaan niin vuoren rinteillä puroilevat laavavirrat tekevät matkasta taatusti tekemisen arvoisen.

Matkustus paikalle

Paikalla ei pääse muuten kuin veneellä joten on ensin matkustettava Sisiliaan (Milazzo tai Messina) ja jatkettava siitä veneellä. Myös Napolista järjestetään kyytejä. 
Voit tehdä varaukset artikkelin alussa.
 
Messinasta matka kestää n. 1.15 tuntia ja Milazzosta n. 45 minuuttia.
Itse yöpyminen voidaan järjestää joko veneessä tai tyylikkäästi itse tulivuoren rinteellä. Paikalle ei ole kuitenkaan hyvä mennä ilman asiantuntevaa opasta sillä tulivuoren oikkujen tunteminen on oleellista. Vaikka hiljaa virtaavat laavavirrat eivät mitään äkkinäisiä liikkeitä teekkään, niin kyseessä on kuitenkin tuliperäinen alue joka voi satunnaisesti käyttäytyä arvaamattomasti.


Lisäksi matkustajan toivotaan olevan hyvässä fyysisessä kunnossa ilman vakavia sairauksia tai sydänongelmia.

Katso kuvia aktiivisesta ilmaiset Kasinosivut ja Strombolista tästä