©

Tappajavalaiden erikoista ruokailua Argentiinassa

Valmiita matkapaketteja tapahtumaan ei löydy, mutta lentoja Argentiinaan on helppo saada ja maan sisällä matkustaminen on halpaa. Tarkista lennot ainakin seuraavalta: Supersaver

Hotellivaraukset tarjouksineen
Videoita Argentiinan tappajavalaista

ILMAISIA LISÄTULOJA

 
Ei nyt varsinaisesti mikään valassafari
, mutta yksi erikoisimmista ja
vaikuttavimmista eläinaiheisista tapahtumista maailmassa. Joka vuosi argentiinassa, delfiineihin kuuluvat tappajavalaat ruokailevat rannalla majailevilla hylkeillä syöksymällä kovalla vauhdilla äkkijyrkän rannan hiekalle. Rannalla majailevat hylkeenpoikaset eivät pääse hengestään heti, vaan tappajavalaat nappaavat ne suoraan rannalta suuhunsa ja kaartavat takaisin veteen jakaakseen saalin lajitovereidensa kanssa. 

Kyseinen tapahtuma on ainutlaatuinen maailmassa ja sen voi nähdä maalis- huhtikuussa Patagoniassa, Argentiinassa. Tapahtuma ei ole täysin vaaraton tappajavalaillekaan, sillä osa valaista ei pääse enää takaisin veteen ja kuolee veden puutteeseen. Yleensä valaat kuitenkin laskevat syöksynsä sen verran tarkasti, että seuraava aalto kuljettaa ne takaisin mereen. Tappajavalaiden hyökkäystyyli on niin nopea ja tehokas, että vain kehittyneimmät hylkeenpoikaset selviävät erikoisesta hyökkäyksestä. Erikoisia ja ainutlaatuisia eläinmaailman tapahtumia metsästäville matkaajille, tämä on ehdottomasti yksi varteenotettavista kohteista maailmassa.

Varsinaisia valassafareita löytyy esim. Arealta ja myös Kalevatravel tarjoaa matkoja silloin tällöin.

Hyviä valassafarikohteita mm. Norja, Islanti, Grönlanti, Kanada, Kanariansaaret, Espanja, Kalifornia
. Safareita on helppo tilata paikan päältä ja jopa paikalliset kalastajat ottavat turisteja mukaansa.