©

ARVOSTELU: Jakso 4 -Felix Arabia

Tähdet: 4/5

Extraklipit jaksosta
Madventures 3 YouTubessa

Edellisen jakson verilöylyn jälkeen Felix Arabia oli varsin asiapitoinen ja rennohko tekele. Rikun juonnot tulivat selkeästi ilman jatkuvaa tarvetta lukea tekstejä ja tarina eteni mukavasti Jemenin varsin mielenkiintoisissa kulisseissa. Mielenkiintoinen paikka sai ansaitsemansa käsittelyn ja jakson parasta antia olikin ehdottomasti keskittyminen paikan poliittiseen tilanteeseen, sen mahdolliseen vaarallisuuteen sekä kulttuuriin jossa naisten ja miesten asemat ovat länsimaisittain katsottuna varsin erikoiset.

Kiitosta voisi
antaa myös siitä että, kuten Arabimaissa yleensäkin, virkamiehet, konfliktit sekä poliittinen arkaluontoisuus, tuovat matkaajille päänvaivaa mitä erikoisimmissa tilanteissa. Teitä ja alueita suljetaan tuon tuostakin ja byrokratia on mitä on.


Tokihan homma ei Madventuresin tyylistä täysin poikennut
ja mukaan mahtui niin paikallisen piristeen/päihteen, Khatin nauttimista useaan otteeseen sekä Madcookin tarjoama raaka maksa, jota Riku veistää yllättävänkin hyvällä ruokahalulla. Aavikolle vaellettiin ilman lupaa kamelikyydillä ja yövyttiin taivasalla "tähtihotellissa".
Rikun ja kameleiden keskinäinen kunnioitus ja rakkaus oli hysteeristä katsottavaa. Khatia päästiin myös pureskelemaan paikallisen heimon luokse, mikä ei varmasti ole ihan jokapäiväistä herkkua. Pientä kutinaa toi varmasti aseet joita roikkui jokaisen lapsen ja aikuisen kaulassa.

Kaiken kaikkiaan hyvin rytmitetty ja tasapainoinen jakso joka kestää helposti useitakin katsontakertoja, sillä kovin usein reissuohjelmia Jemenistä ei tule. Kohti seuraavaa jaksoa...


Edellinen jakso: West Africa