©

Rytmejä, värejä ja kuumaa tanssia - Ainutlaatuiset SAMBAKARNEVAALIT

Katso koko Rio De Janeiro hotellitarjonta tarjouksineen

Hotellitarjoukset tästä
(varmista parhaat hinnat ja saatavuus varaamalla todella hyvissa ajoin) 
Halvat Lennot
MONOSURVEYS  (Samba taskuun)
ILMAISNÄYTTEET
 
Brasilian kuuluisat Sambakarnevaalit on maan suurin vuosittainen tapahtuma ja sitä juhlitaan neljän päivän ajan maan jokaisessa kaupungissa ja kylässä. Kyseessä ei siis ole aivan pieni tapahtuma. Tapahtuma ajoittuu helmikuun loppupuolelle neljä päivää ennen tuhkakeskiviikkoa. Nykyaikaisia piirteitä se sai jo 1800-luvulla, vaikka alkunsa se saikin jo paljon aikaisemmin.


Tapahtuman keskusnäyttämönä toimii elämää sykkivän Rio De Janeiron kadut ja sitä saapuu seuraamaan ihmisiä joka puolelta maailmaa. Itse tapahtuma on täynnä kuumia rytmejä, huikeita asusteita, tanssia, värikkäitä ihmisiä sekä toinen toistaan suurempia asusteita ja lavasteita. Vierailija ei voi kun ihmetellä miten paljon vaivaa ja tarkkuutta kaikkien lavasteiden tekoon on käytetty. Väriloisto virittää aistit taatusti ylikierroksille.

Juhla huipentuu kilpailevien Sambakoulujen henkilökohtaisiin paraateihin joiden rakentamiseen ja suunnitteluun on käytetty uskomaton määrä taitoa. Näyttämönä toimii juhlia varten rakennettu Sambodromo joka on eräänlainen katu minkä molemmin puolin on monikerroksiset katsomot. Keskeltä marssivat Sambakoulujen paraatit. Eliitille on myös tarjolla kulkueiden yläpuolelle sijoitettu eräänlainen Skybox, josta näkymät ovat varmasti henkeäsalpaavat. Voitto on suuri kunnia koululle joten se näkyy kaikessa ja kokemus on huumaava puolin ja toisin.

Katso videoita sambakarnevaaleista

Matkailijan on syytä muistaa että matkat ja hotellit kannattaa varata ajoissa, sillä paria viikkoa ennen festivaaleja, ei tilaa asumiskelpoisista hotelleista enää löydy