©

Maailman vanhin sademetsä löytyy Malesiasta

Malesiassa, kolmen maakunnan alueella sijaitsee yksi maailman vanhimmista sademetsistä. Vaikka se ei ole ainut sademetsä tai viidakko Malesiassa, on se niistä suurin ja vaikuttavin. Luonnonsuojelualue Taman Negara perustettiin vuonna 1938/39 ja se jakautuu kolmeen suureen alueeseen, Taman Negara Pahang (2477 km2), Taman Negara Kelantanin (1043 km2) ja Taman Negara Terengganu (853 km2).

ILMAINEN CDON - FREE STUFF - SURVEOO - MOBROG - CASH

LUONTO JA ELÄIMISTÖ


Alueen suojeluksessa vaeltaa useita suuria eläimiä joista mainittakoon esimerkiksi norsu, tiikeri, karhu, sarvikuono, apina, villisika ja peura. Elinympäristö tarjoaa eläimille kuitenkin luonnollisen suojavärin joten
niiden näkeminen voi olla hankalaa. Kuuleminen taas sitä vastoin ei ole. Lintubongarit taas pääsevät tähystelemään yli 300 lajin värikästä lintukirjoa joten mukaan kannattaa varata hyvät kiikarit ja paljon aikaa. Lisäksi eläimistöön kuuluu lukuisia muinasista ajoista maapallolla olleita eläimiä kuten krokotiilejä, sammakoita, käärmeitä ja muita matelijoita. Alueelta löytyy tutkittavaa aina yläilmoista maisemien tutkailusta, kristallinkirkkaisiin puroihin, syviin kosteisiin viidakoihin ja upeisiin luoliin sekä jylhien maisemien ihailuun kukkuloilta. Alue on tunnettu yhtenä monipuolisimmista sekä rikkaimmista ekosysteemeistä maailmassa ja se on saanut kehittyä ilman häiriöitä satojen miljoonien vuosien ajan.

AKTIVITEETIT 


Alueella voi asua tunnelmallisissa hostelleissa, vaellella maailman pisimmällä puuhun rakennetulla vaellusreitillä (Canopy walkway), ottaa osaa viidakkovaelluksiin (jopa yöllä), safareille, kalastella keihästämällä, lähteä luolaseikkailemaan tai vaikkapa laskemaan jokea kanootilla. Luonnonpuiston ainutlaatuiset puitteet ovat vertaansa vailla arkihuolista eroon pyrkiville matkaajille ja varmasti ainutlaatuinen kokemus.


Matkustus suomesta:
Lennot esim Bangkokiin ja siitä junalla Kuala Lumpuriin. Tai sitten lento Kuala Lumpuriin ja siitä bussilla alle 200 km kohteeseen.
Malesiaan ei tarvitse viisumia. Thaimaahan suomalainen tarvitsee viisumin jos ei ole juna-, bussi- tai lentolippua pois maasta kuukauden sisään. Lippu on hommattava ennen reissua ja se päätyy halvemmaksi ja helpommaksi kuin viisumin.

Luonnonpuiston kotisivut
Selviää mm. paikalle pääseminen ja tärkeimmät kohteet alueella sekä kattava tietopaketti alueesta

Lue myös:


National Geographicin WildCam -ohjelma
ILMAISIA LISÄTULOJA
LUONTOMATKAILU
Upea Bora Bora
 

Kuva: lisenssi - RoB