©

Kuten jokainen omassa maassaan ja kotikaupungissaan tietää, kaikki tekeminen ei maksa, kun tietää oikeat paikat. Matkustamisesta muodostuu usein turhankin kallis rasti käydessään läpi kalliita kiertoajeluja, tunnetuimmat nähtävyydet sekä turisteille hinnoitellut ravintolat. Alla muutama esimerkki miten paikalliseen kulttuuriin tutustuu perusteellisesti ja jopa ilmaiseksi. Listalta jätetty pois ne ilmeiset, eli kiertoajelut, museot, linnat, rannat ja muut perusnähtävyydet.

Ei voi tämän helpommin enää hommata. Budjettimatkailijoiden paratiisi

Markkinat

Jokaisessa kaupungissa ja kylässä on joko kauppahalli, tori tai markkinat. Sisäänpääsy ei maksa mitään ja paikallisiin ihmisiin saa helposti ja aidosti kontaktin. Yleensä kojujen ja myyjien lisäksi paikalla pyörii erilaisia viihdyttäjiä, muusikkoja sekä ennenkaikkea tavallisia paikallisia. Nämä ovat myös hyviä paikkoja kokea paikallisia ruokia ilman turistihintoja ja raaka-aineet ovat lähes poikkeuksettä ensiluokkaisia. Paikallinen käsityö tietysti myös vahvasti edustettuna. Olipa matkakohde mikä tahansa, markkinoita ei kannata jättää välistä. Listan kiistaton ykkönen.


Puistot tai keskusaukiot

Paikallista käsityötä, kirpputoreja, taiteilijoita, muusikkoja ja jopa näytelmiä. Omat eväät mukaan lähikaupasta ja piknikille kauniissa maisemissa. Aurinkoinen eväsretki mukavassa seurassa on aina hyvä vaihtoehto kalliille ravintoloille.

Paikallisten taiteilijoiden näyttelyt

Unohtakaa hetkeksi Da Vincit sun muut taiteen jättiläiset. Ne tiedetään ja sisäänpääsy maksaa parhaillaan kymmeniä euroja. Takeltelevissa artisteissa on sitä jotain, mikä antaa kyseiselle kaupungille sen särmikkäät kasvot. Näissä näyttelyissä ei juuri pääsymaksuja ole, sillä kyseiset boheemit myydä töitään ja saada töilleen näkyvyyttä., Mitä enemmän potentiaalisia ostajia ja taiteen ystäviä tulee paikalle, sen parempi. Yleensä tarjotaan vieraille myös pientä syötävää ja juotavaa. Erinomainen keino nähdä mitä paikallisen taideskenen katutasolla tapahtuu ja millaisia trendejä on ilmassa. Luvassa taatusti mielenkiintoisia elämyksiä, keskusteluja ja uusia tuttavuuksia. Löytyy kaupungin "infolehtisistä" tai vaikkapa sanomalehten tapahtumapalstoilta. Jos ei onnaa, kysäise respan infosta mitä on tarjolla. Artisteille pakollinen.

Paikallisten suosimat pubit ja baarit

Meidän to-do-listillä aina ykkösenä. Skippaa turistibaarit ja etsi paikallisten suosimat paikat hieman syrjempää. Tämä itsessään ei ole ilmaista (kahvi, olut?) mutta saattaa johtaa kaikenlaiseen riemastuttavaan toimintaan. Kupposen ääressä tutustuu paikalliseen helpoiten ja muuten turistivapaassa ravitsemusliikkeessä, muukalaisen ei tarvitse istua koskaan yksin. Tämä porukka tietää ja kertoo kaupungistaan kaiken, halusitpa sitä tai et. Parhaimmillaan lomasi ottaa täysin uuden suunnan jo heti ensimmäisenä iltana. Porukka on yleensä ylpeä kaupungistaan ja haluaa vieraan sen parhaat puolet. Nämä puolet ovat usein niitä mitä turistioppaissa ei kerrota. Saatatpa jopa saada uusia kavereita lomasi ajaksi

Mihin tahansa laitapuolen kapakkaan ei toki kannata vaeltaa ja varovaisuutta on syytä noudattaa mihin kööriin lyöttäytyy. Liiallinen mallasjuoman tinttaaminen ei sekään reissussa ole erityisen suositeltavaa. Budjettimatkailut Maailmalta. Taitolajit kaikille


Bingosider lisenssi