©

Jerusalem - Muslimien, Juutalaisten ja Kristittyjen pyhä kaupunki

Juutalaisten, kristittyjen ja muslimien pyhä kaupunki. Paikka on täynnänsä uskonnollista historiaa ja kaupungissa on aikojen alusta asti käyty taisteluja eri uskontojen ja maiden välillä.
 
MATKAT ISRAELIIN SUOMESTA 
LENNOT
HOTELLITARJOUKSET (ei varausmaksua)
ILMAISET TUOTTEET on pieni helmi
LUXURY!

Aikain saatossa suurin osa uskonnollisista muistomerkeistä ja temppeleistä on tuhottu ja revitty maan tasalle, mutta silti Jerusalemista löytyy huikea määrä eri uskonnoille pyhiä kohteita. Matkailu onkin yksi Jerusalemin tärkeimmistä elinkeinoista.

Kohteita:
Juutalaisten pyhin paikka, Itkumuuri. Roomalaisten hävitettyä pyhän temppelin, jäi siitä vain länsiseinä pystyyn. Tämä on paikka, jossa Juutalaiset käyvät suremassa tuhottua temppeliään. Kuvia itkumuurista

Muslimien pyhät temppelit kalliovuorella, Kalliomoskeija ja Al-Aqsa, jotka rakennettiin Mohammedin taivaaseenastumisen muistoksi. Kalliomoskeija ja Al-Aqsa kuvia

Kristityille erityisen tärkeitä ovat Golgatalle, Jeesuksen ristiin-naulitsemipaikalle rakennettu, Pyhän haudan kirkko ja Via Dolorosa (kärsimysten tie). Kyseessä on reitti (tie), jota pitkin Jeesus kuljetettiin ristiin-naulittavaksi. Via Dolorosa ja Pyhän haudan kirkko kuvat.

Matkat Jerusalemiin suomesta:

 
Matkoja kannattaa tarkistella eri matkatoimistojen sivuilta sekä lento+hotelli -paketeilla. Israelissa usein tapahtuvien yhteenottojen ja levottomuuksien takia matkoja on heikohkosti saatavilla, mutta reissun itse räätälöiminen on melko vaivatonta.

Jerusalemin 

Hotellitarjonta ja vertailu