©

Monien koskenlaskijoiden sanotaan olevaan kaistapäistä porukkaa joille turvallinen ja rauhallinen elämä on sama kuin jättäisi elämisen kokonaisuudessaan väliin. Vaikka asia ei tietysti olekaan näin mustavalkoinen, juoksee tämä rämäpääporukka jatkuvasti ympäri planeettaa, etsien aina vain uusia ja hurjempia kohteita tulla kumiveneellä alas jokea. Mahdollisimman vaativasti vesissä tottakai. Listaamme tänne muutamia maineikkaita paikkoja vaativan koskenlaskun tarpeessa oleville adrenaliinisiepoille, joille pelkkä melontaretki saimaan rantavesissä ei yksinkertaisesti enää riitä.

1. Karnali River, Nepal

Hilamalajan vuoristossa läntisessä Nepalissa virtaava Karnali River (holy water from the sacred mountain) on vaativaa koskenlaskukokemusta etsivälle varteenotettava vaihtoehto. 4-5 tason kosket, kanjonit ja upea viidakkomaisema antavat reitille ainutkertaisen leiman. N. 200 kilometriä pitkään reittiin mahtuu kaikentasoisia koskia mutta paikkaa suositellaan pääasiassa kokeneille koskenlaskijoille. Joen pystyy turvallisesti laskemaan vain veden ollessa matalalla. Yksi hienoimmista koskenlaskukohteista maailmassa.

Matkat suomesta:

Etsi lennot (myös lento+hotelli-paketit)

Paikalle pääsee lentämällä Kathmanduun tai sitten intian puolelle. Kathmandussa on  edullisia majoituksia ja muutaman dollarin hintaan.

_____________________________________________________________

2. Shotover river, Uusi-Seelanti

Uusi-Seelanti on kuin rakennettu extremelajien harrastajille ja muille rämäpäille. Onkin vain sopivaa että sieltä löytyy yksi maailman hienoimmista koskenlaskukohteista maailmassa. Shotover River tarjoaa koskia tasoissa 3-5 ja maisemat ovat henkeäsalpaavan kauniita. Joki oli aikoinaan yksi maailman kultarikkaimmista esiintymistä mutta tarjoaa nyt historiansa lisäksi unohtumattomia elämyksiä mm. koskenlaskijoille. Lasku alkaa rauhallisesta Deep Creekistä ja jatkuu kiihtyen kohti alaosan huikeita koskia, lopettaen reitin kunnon kuohuihin ja pyöritykseen. Jaws, Pinnball, Rock Garden, Sharks Fin, muutamia koskista mainitakseen. Reitti on auki vuoden ympäri mutta talvikuukausina paikalle pääsy vaatii helikopterikyydin Queenstownista. Lisäksi paikalla voi harrastaa benjihyppyjä ja vaikkapa speedboatilla ajelua jolla meikit lähtee naamasta.

Matkat suomesta:

Pelkät lennot
(myös lento+hotelli-paketit)
Hotelleista
Koskenlaskupaketit

Paikalle pääsee helpoiten lentämällä Queenstowniin ja varaamalla retken sieltä. Uusi-seelanti on ansaitusti extremematkailjoiden mekka

_____________________________________________________________

3. Futaleufu River, Chile

Chilen Futuleufu Riveriä (Big, big river) Patagoniassa, pidetään yleisesti yhtenä vaativimmista koskenlaskukohteista maailmassa. Jopa 5-tason kosket saavat kokeneemmankin "raftaajan" haukkomaan henkeään niin ihastuksesta kuin kauhustakin. Jäätiköiltä värinsä saava syvän sininen joki houkuttelee paikalle kokeneita koskenlaskijoita sankoin joukoin ympäri maailman. Kuohuvat ja vaativat kosket sekä Andien upeat maisemat tarjoavat koskenlaskulle puitteet jonka vertaisia on vaikea löytää. Koskien taso 3-5. Lisäksi paikalla voi harrastaa monia muita ulkoilma-aktiviteettejä kuten perhokalastusta, ratsastusta ja vaikkapa vaellusta ainutlaatuisessa luonnossa.

Matkat suomesta:

Etsi lennot
(myös lento+hotelli-paketit)
Hupia matkalle: bingosider ja läppäri käryämään
Hotellitarjonta: Santiago, Buenos Aires
Koskenlaskupaketit: Earthriver.com


Paikalle pääsee helpoiten lentämällä Santiagoon, Chileen ja ottamalla sieltä lennot Puerto Montt:iin. Lisäksi on mahdollista kulkea Argentiinan kautta. Tämä onnistuu lentämällä Buenos Airesiin ja jatkamalla siitä Esqueliin. Täältä voi sitten ylittää rajan esim. taksilla (n. tunnin ajo).


Videot: Futaleufu River
___________________________________________________________

4. Suosituimmat kohteet Euroopassa

Esittelyssä Euroopan suosituimpia koskenlaskukohteita ja idyllisiä melontareittejä. Minne kannattaa suunnistaa kun ei halua matkustaa muihin maanosiin pelkästään yhden koskenlaskun takia tai sitten rahasta tekee tiukkaa? Me esittelemme joitakin kohteita joissa elämys on taattu ja joiden suosio jo itsessään kertoo koskien laadusta sekä palvelujen tasosta...katso kohteet tästä