©

Varanasi- Hindujen pyhiinvaelluskohde Gangesin varrella.

Sanotaan että Hindujen pyhä kaupunki Varanasi, on maailman vanhin kaupunki. Se on hindujen tärkein pyhiinvaelluskohde ja se tunnetaankin yleisesti Gangesin vedessä kylpevistä ihmisistä (muistanet kuvat lapsuuden kirjoista...), hautajaismenoista, polttohautauksista,pyhistä lehmistä, ikivanhoista sokkeloisista kujista, ghateista, voimakkaista tuoksuista (hajuista) ja hindujen kultaisesta temppelistä jonka tornit on päällystetty puhtaalla kullalla. Vain Hindut pääsevät kyseiseen rakennukseen sisälle.

Vuosittain paikalle saapuu valtavia määriä ihmisiä ympäri maailman hakemaan sitä hengellistä kokemusta tai valaistumista ja ylipäätänsä kokemaan Intian hengellisen puolen aidoimmillaan. Pyhiinvaeltajat kastavat itseään Gangesin pyhissä vesissä, mutta normaali matkailijalle sitä ei voi missään nimessä suositella. Kolibakteerien määrä ylittää moninkertaisesti suositellun määrän.

Hengellisen tutkailun lomassa matkailijan kannattaa hypätä surutta Intialaiseen elämänmenoon mukaan ja antautua sen vietäväksi, sillä se kyllä vie mukanaan. Halvat ja mausteiset ruoat, halvat silkit, mielenvikaiset kuskit, tiukat kauppamiehet ja huijarit, halvat majoitukset, värit, hajut, temppelit, pyhät miehet,kerjäläiset, upeat rakennukset, ikivanhat kujat ja ihanat, värikkäät ihmiset. On vaikuttava huomata miten näiden kaikkien vastakohtaisuuksien ja sekamelskan keskelläkin, uskonto on erittäin keskeinen ja vahva osa jokapäiväistä elämää. Monien hindujen hartaana toiveena on kuolla juuri Varanasissa.


Suomesta matkat Varanasiin:

Suomesta Varanasiin järjestää matkoja mm. Travellink ja Area. Muutkin matkatoimistot kannattaa kahlata läpi ja vertailla mahdollisia tarjouksia. Lennot on halvinta ottaa New Delhiin tai Mumbaihin, josta voi helposti varata lennot Varanasiin tai ottaa vaikkapa junamatkan.