©

KALASTUSMATKAT VETÄVÄT KALASTAJIA YMPÄRI MAAILMAA


Kalastuksen jaloon harrastukseen itsensä koukuttaneet tietävät hyvän kalapaikan olevan painonsa arvoinen kultaa. Mikään ei ole liian kaukana eikä mikään hinta liian korkea, kun mielenperukoilla takoo palava halu päästä luontoon ottamaan mittaa ovelimmista eväkkäistä. Talvet istutaan työhuoneen nurkassa sitomassa lohiperhoja tai huoltamassa välineitä ja mitä lähemmäs kalastuskausi saapuu, sitä palavampi on polte. Me listasimme muutamia todella upeita kalastuspaikkoja läheltä ja kaukaa, ympäri maailmaa
 
Tsekkaa kunnon "kalastus"
Aina halvimmat tarjoukset hotelleista. Erotus hyvitetään jos jossain parempi tarjous
 
Photo Credits: 1 ja lisenssi

___________________________________________________________________.

PONOI -Venäjä (lohen perhokalastus)

Kuolan niemimaan erämaamaisemissa virtaava joki, on yksi kuuluisimmista lohijoista maailmassa. Sen upeat maisemat ja kalaisat pelipaikat on kuin tehty lohen perhokalastusta varten. Suomesta matkoja järjestää mm. Fishmaster.

Kalastaja matkustaa yleensä itse Murmanskiin josta matka jatkuu muun seurueen ja oppaan johdolla helikopterilla
joelle. Catch and realease säännöillä mennään.

Lennot Murmanskiinydät Eticketiltä

Katso kalastusvideoita Ponoilta tästä


___________________________________________________________________


GAULA -Norjan helmi (Lohen perhokalastus)

Tronheimin maisemissa Atlanttiin vetensä sylkevä Gaula on jo legendaarisessa maineessa lohenkalastajien parissa. Sen jättimäiset lohet ovat ehdottomasti tavoittelemisen arvoisia ja vuosittain joesta nousee yli 20 kiloisia petoja. Gaulasta kiskotaan vuosittain kymmeniä tonneja lohta joten kalaa joessa piisaa. Norjan vuoret ja tunturit ja ovat maailmankuuluja eikä kalastusmaisemiksi juuri parempia voi toivoa. Maasto ja vedet tarjoavat kalastajille tarpeeksi haastetta ja vaihtelevuutta. Lisähintaa kalastukselle tuo rajalla suoritettava, pakollinen kalastusvälineiden desinfiointi (100 kruunua) ja kalastuksenhoitomaksu (250 kruunua).

(kuva Norjan maisemista ei Gaulalta)

Matkustus Gaulalle
Joko omalla autolla tai lentämällä Trondheimiin tai vaikkapa Osloon. Siitä matka jatkunee vuokra-autolla tai bussilla joelle ja kalapaikoille. Valmiit opastetut matkapaketit Fishmasterilta.

Halvimmat lennot Trondheimiin: Eticket, Travellink ja Ebookers

Lennot Osloon: Blue1, Eticket, Travellink
___________________________________________________________________


MÖRRUM -Ruotsin lohijoki 
Kalastuskausi: 1.4 - 30.9

(Videoita Mörrumilta)
 

Mörrum-joki Etelä-Ruotsissa on yksi ruotsin parhaista lohen ja meritaimenen kalastuspaikoista. Suurimmat lohet saattavat olla 20 kiloisia ja meritaimenet jopa yli 10 kiloisia jättiläisiä. 7 kilometrin kalastusalue pitää sisällään 32 poolia jotka sopivat hyvin niin perho- kuin uistinkalastukseenkin. Alue on hyvin hoidettu ja suunniteltu kalastuksen mukavuutta silmälläpitäen. Tämän vuoksi paikalle saapuukin vuosittain paljon lohen perässä juoksevia vapamestareita. Kalojen koosta johtuen, myös vapojen on syytä olla jämerää luokkaa.

Matkustus:
Lennot Malmöön ja siitä vaikka bussilla tai vuokra-autolla Mörrumille.

Halvimmat lennot: Terminal A, Eticket, Supersaver

Valmiit matkapaketit löydät Fishmasterilta

____________________________________________________________

SEYCHELLIT -Syvänmerenkalastusta paratiisissa
 

Matkat suomesta:
Kalevatravel,
Area ja Fishmaster

Intian valtameressä sijaitsevat kauniit paratiisisaaret tuovan varmasti ensimmäisenä mieleen rantalomailun ja uimisen, mutta saaret kätkevät sisäänsä paljon muutakin. Vuosi toisensa jälkeen kovanluokan kalastajat ja vasta-alkajat palaavat Seychelleille sen suuren ennätyskalan toivossa, mihin näillä....
lue koko juttu tästä

Photo credits 1 ja lisenssi

______________________________________________________________

RIO GRANDE -Argentiina (Meritaimenen perhokalastus)
Tietoa kalastuspaikasta
Videoita Rio Granden kalastuksesta

Jos tavoitteena ja haavena on meritaimen ja kalansaalis pakollinen, suunnaksi otetaan Argentiinan Rio Grande. Missään maailmassa ei ole yhtä suurta kantaa näitä upeita jalokaloja. Kalat eivät myöskään ole mitään sinttejä vaan siiman päässä komeilee luultavasti yli 5 kiloinen lihas. Jopa yli 10 kiloisia mörköjä saadaan aika-ajoin. Tasangoilla ei puita kasva joten perhostelemista eivät estä kalastajille niin tutut puistikoissa rimpuilut. Tuuli saattaa kyllä tehdä tepposet välillä mutta silloin voi istua alas ja nauttia upeista maisemista, tai suunnistaa kalastajille varatuille Lodgeille juttelemaan muiden kalamiesten kanssa, hyvän saaliin ääressä. Jos yksi pitäisi valita, se olisi tämä.

Matkustus Rio Grandeen:Lennot Buenos Airesiin ja sieltä jatkolennolla Rio Grandeen. Oppaat ja luvat saat paikan päältä tai voit tilata matkapaketin Fishmasterilta (ei sisällä lentoja)

Halvimmat lennot Buenos Airesiin: Ebookers, Travellink

________________________________________________________________

Lisää kohteita tulossa...

Katso myös muut aktiviteettimatkat tästä