©

Listaamme tänne muutamia elokuvia jotka sivuavat tai käsittelevät matkailua jollain tavalla. Matkailuelokuvia on yllättävän niukasti markkinoilla, joten on korkea aika listata niitä joita on saatavilla ja toivottavasti sitä kautta antaa se ratkaiseva kipinä matkalle lähtemiseen tai matkaideoita niitä etsiville. Kannattaa myös MAHDOLLISUUS MENESTYÄ

Transsiberian

Junamatka Kiinasta Moskovaan saa trillerimäisiä piirteitä kun pariskunta tutustuu kanssamatkustajiin. Kyseisestä reitistä kiinnostuneille varmasti mainio elokuva.


City of Ghosts

Matt Dillonin näyttelemä rikollinen suorittaa vakuutuspetosta Kambodzassa.


Into The Wild
Nuori miehenalku jättää vanhan elämänsä taakseen ja kulkee vapaana liftaten ja välillä työskennellen.

Room With A View

Romantiikkaa Italiassa. Hieno elokuva ja Italiasta innostuneet innostunevat hieman lisää.


Baraka

Kameratyöskentelyä ilman normaali juonta. Maisemia, nähtävyyksiä ja hienoja matkustuskohteita tasaisena virtana hienoja kuvia ja kuvaustyylejä.


Everything Is Illuminated

Nuori juutalaismies matkaa Ukrainaan etsimään naista joka pelasti tämän isoisän toisessa maailmansodassa. Elijah Wood näyttelee.

In Bruges

Rikolliset sählää Brysselissä. Colin Farrell.
Last Stop For Paul

Kahden amerikkalaisen miehen matka ympärimaailman tarkoituksena päästä Thaimaahan, Full Moon Partyihin


Art Of Traveling

Reppumatkailua Etelä-Amerikassa ja viidakkoseikkailua. Perustuu samannimiseen kirjaan.


Before The Rain

Kaunis elokuva sodanaikaisesta Bosniasta.


Hors De Prix

Rahan perään oleva huijari saa sinnikkään ihailijan jolla on muutama temppu hihassa. Ranskan Rivieralla luksusta ja rakkautta hienoissa puitteissa. Audrey Tautou söpöilee antaumuksella ja hienostohotelli houkuttelee reissuun.


Amelie


Jeunet ohjaa Audrey Tautouta Pariisissa erittäin visuaalisesti ja sydäntälämmittävästi. Musiikki ja Pariisi ennennäkemättömän tyylikkäässä kuosissa. Hieno elokuva joka taatusti pakottaa reiskat ainakin kerran tarkistamaan onko Pariisi elokuvan kaltainen mesta.


The Beach

Salainen paratiisiranta ja hippiyhteisö Thaimaassa, johon luikertelee kärmes. Leonardo DiCaprio näyttelee tympeää jenkkikossia.


European Vacation

Griswaldin perheen koomista travellausta Euroopassa. Amerikkalainen perhe täräyttää visailusta matkan eurooppaan ja kulttuurien yhteentörmäys on väistämätön. Englanti, Saksa, Ranska ja Italia kohteina. Legendaarinen Chevy Chase tähdittää. 80-luvun komediatyyliä puhtaimmillaan.


Eurotrip

Ryhmä amerikkalaisnuoria tallaa euroopassa koulun päätyttyä. Junailua, busseja, seksiturismia, jalkapallohuligaaneja ja tietysti Itä-Euroopan edullinen hintataso sekä pakolliset romanssit kun teinileffasta on kyse. Komedia.


Roman Holiday

Suojeltua elämää elävä prinsessa karkaa Italiaan ja rakastuu uutismieheen. Vanha klassikko (1953) ja Audrey Hepburn sekä Gregory Peck tulkitsee herkästi. Romanttinen Rooma.


Hideous Kinky

Tarina kahdesta sisaruksesta jotka matkaavat hippiäitinsä kanssa Marokossa. 60-luvun jälkimaininkeja


Lisbon Story

Elokuvantekijä Lissabonissa tuskailee projektinsa kanssa. Paljon kuvaa Lissabonista ja kaupungin ystävät pitävät elokuvasta taatusti.


Motorcycle Diaries

Che Guevaran omaan kirjaan perustuva elokuva miehen varhaisvuosien matkoista ympäri Etelä-Amerikkaa, moottoripyörän selässä.


A Good Year

Bisnesmies imaistaan maalaiselämän saloihin Ranskan Provencessa. Lämminhenkistä viinitilamatkailua. Russell Crowe näyttelee ja Ridley Scott ohjaa.


Under The Tuscan Sun

Juuri eronnut amerikkalaisnainen matkustaa Italiaan vain huomatakseen ostaneensa ränsistyneen huvilan ja rakastuneensa paikkaan.


Out Of Africa

Tanskalaisen paronittaren ja Afrikassa majaansa pitävän metsästäjän rakkaustarina kauniissa Keniassa. Meryl Streep ja Robert Redford.


Easyrider

Hippihenkistä moottoripyörämatkailua Yhdysvalloissa. Peter Fonda, Dennis Hopper ja Jack Nicholson.

Stealing Beauty

Liv Tyler Toscanassa. Bertoluccin elokuva äitinsä menettäneestä tytöstä joka matkustaa Italiaan maalauttamaan muotokuvansa.


Seven Years In Tibet

Tositarina vuorikiipeilijä Heinrich Harrerista joka matkustaa Tiibetiin ja ystävystyy Dalai Laman kanssa, kiinan miehittäessä Tiibetiä. Brad Pitt näyttelee nimiroolia ja Jean-Jacques Annaud ohjaa.


Sisterhood Of Traveling Pants

4 ystävystä kietovat ystävyytensä kaikille sopivien käytettyjen farkkujen yhteyteen, elämän viedessä heitä eri suuntiin. Ei varsinaisesti matkailuelokuva mutta yksi osa elokuvasta tapahtuu idyllisessä Kreikassa

The Hangover, Todd Phillips

Vauhdikasta menoa jonka tiimellyksessä kaikki menee päin seiniä.

The Darjeeling Limited

Toisistaan vieraantuneet veljekset tekevät junamatkan Intiassa elvyttääkseen viilentyneitä välejään. Suositeltavaa katsottavaa Intiasta kiinnostuneille. Wes Andersonin tyyli ohjata on vähintäänkin mielenkiintoinen. Tässä toimii.


Bucket List

Kuolemansairaat miehet päättävät lähteä thyylillä sairaalassa kitumisen sijaan ja matkustavat ympäri planeettaa, tehden listaamiaan toiveita. Morgan Freeman ja Jack Nicholson.


Indiana Jones ja James Bond elokuvat

Arkeologin ja Agentin sompailut ympäri maailman.


Y Tu Mama Tambien

Kaksi nuorta ja vanhempi nainen reissaavat autolla Meksikossa. Meksikolainen elokuva josta aikoinaan tuli suuri hitti.


Lost In Translation

Sofia Coppolan unenomainen tulkinta kahden erilaisen ihmiskohtalon tapaamisesta Tokiossa. Mielenkiintoinen näkökulma Japanilaiseen kulttuuriin.


Hostel ja Hostel 2

Slovakialainen hostelli antaa kolmelle kulkijalle odotuksiin nähden kylmää kyytiä koko rahalla. Kakkososa jatkaa samalla linjalla.