©

Alla esiteltyinä osa maailman kauneimmiksi valituista vaellus- ja ulkoilureiteistä maailmassa. Ulkoilmaa ja henkeäsalpaavia maisemia etsiville parempia paikkoja on vaikea kuvitella. Reiteillä pääset näkemään ainutlaatuisia maisemia aina jäätiköistä, vuoriin ja paratiisirannoista upeisiin laaksoihin sekä monipuolisiin eläinkantoihin. Pakkaa mukaan vain aimo annos seikkailuhenkeä ja hyvät kengät, niin olet valmis vaellukseen

Näin voit ottaa MATKARAHAT ILMAISEKSI (Menox) ja hypätä ilmaisilla voitoilla lentokoneeseen kohti vaelluspolkuja. Reppu selkään ja tietenkin TILAAJALAHJAT
mukana kauneimmat

Kauneimmat vaellusreitit:


INCA TRAIL, Peru

Perun tunnetuin ja yksi maailman arvostetuimmista vaellusreiteistä on upea sekoitus jylhiä vuorimaisemia, Inka raunioita, subtrooppisia viidakoita ja kaunista luontoa kasveineen ja eläimineen. Reitti päättyy Machu Picchun Inkakaupunkiin ja pituutta reitillä on n. 45 km.

Reitti ei ole vaikea ja normaalikuntoisella ihmisellä ei pitäisi olla suurempia ongelmia sen suorittamisessa. Kestoa kävelylle tulee 3-4 päivää riippuen ryhmästä ja tavoitteista.

Lennot kohteeseen Cuzco tai Lima (eteenpäin autolla tai junalla)
Hotellitarjoukset


Tarkempaa tietoa hinnoista, varauksista ja polusta täältä.

_________________________________________________________________________


TONGARIRO, Northern Circuit, Uusi-Seelanti

Uuden-Seelannin kotisivut
Videoita Tongarirolta

Uuden-Seelannin upeat maisemat eivät liene enää yllätys kenellekään ja juuri tällaisissa jylhissä maisemissa kulkee yksi maailman hienoimmista vaellusreiteistä.Vaikka Tongariron reservin suosituin reitti onkin yhden päivän Alpine crossing, tämä 3-4 päivän reitti on maisemiltaan aivan eri tasoa. Matkaa reitille kertyy n. 41 km.

Aktiivisia tulivuoria, jäisiä laaksoja, tulivuorten rinteitä, kraaterijärviä (emerald lakes) karua maastoa, kiehu
via mutakuoppia, jylhiä maisemia ja kokemus on kuin olisi juuri astellut aivan eri planeetalla. Tulivuorten joukossa myös Mt. Ngaurube eli Mt. Doom, Taru Sormusten Herrasta.

Matkustus Suomesta:
Lennot Aucklandiin
ja siitä matka jatkuu junalla tai omalla autolla (matkatoimistoista saa paikan päällä tietoa ja ohjeita)
Supersaver
Hotellit tarjouksineen

______________________________________________________________

KALALAU TRAIL, Kauai, Havaiji

Videoita reitiltä
Kotisivut

N. 18 kilometrin huikean kaunis reitti Ke'e beachiltä pitkin rantaa Kalalau beachille. Erityisen hyvässä kunnossa olevat vaeltajat suorittavat reitin päivässä, mutta yleensä reitti vaatii yöpymisen matkanvarrella. Yöpyminen tarkoittaa telttailua ja siihen täytyy erikseen anoa lupa. Lupia myönnetään kuitenkin rajoitettu määrä joten monet jättävät sen tekemättä ja telttailevat ilman lupaa. Kauai saarta pidetään Havaijin kauneimpana joten puitteet ovat kunnossa.

Reitti on kohtalaisen vaativa sillä tasaista maastoa ei rannikolla juuri ole. Matkalle mahtuu viisi laaksoa ja lukuisia laskuja sekä nousuja. Uiminen ja vesiurheilu on mahdollista useassa kohdassa ja maisemat ovat upeat. Vesiputouksien ja jokien halkomat laaksot tarjoavat kävelijöille vielä tänä päiväkin näytteen siitä millaisissa puitteissa Havaijilaiset aikoinaan asuivat ja elivät.

Huonokuntoisille reitti saattaa osoittautua vaativaksi joten kohtalainen peruskunto on suotavaa.

Matkustus Suomesta Kauaille (lennot ja matkat):
Kauain hotellit: Hotellitarjoukset
Varaa matka: Kalevatravel

Etsi halvimmat lennot: Eticket - Supersaver


_____________________________________________________________________


TORRES DEL PAINE CIRCUIT, Chile


Videoita reitiltä
Tietoa reitistä

Torres del Painen luonnonpuistoa verrataan usein Usan Yellowstoneen ja Yosemiten luonnonpuistoihin. 8-10 päivän pituiselle reitille (the W vaihtoehtoinen 5 päivän reitti) mahtuu kaikkea mahdollista aina metsäisistä laaksoista terävähuippuisiin vuoriin ja jäätiköihin sekä yhteen maailman monipuolisimmista luontokokemuksista. Matkalla voi nähdä mm. kotkia ja hyvällä tuurilla vaikka puuman. Reitti on tunnetusti yksi maailman kauneimmista ja monipuolisimmista vaelluskohteista joten vaelluksesta kiinnostuneen kannattaa ehdottomasti vierailla kohteessa ainakin kerran.

Vaativa reitti vaatii huolellista varautumista äärimmäisen vaihteleviin säihin ja oman telttavarustuksen mukaantuominen on erittäin suositeltavaa. Reitin varrella on majoja mutta ne on usein täynnä ja loppupeleissä upeampia maisemia telttailuun on vaikea kuvitella. Talvikaudella reitti on äärimmäisen vaativa joten hyvä kunto ja varusteet on vaatimus.
Paras aika reitin suorittamiseen on marraskuusta huhtikuuhun.

National Geographic listasi reitin 50 places to visit in your lifetime -kohteeksi. Chile on etelä-amerikan kallein maa joten reitille kannattaa ottaa mukaan omat ruoat ja retkikeittimet, sillä syöminen siellä on kallista.
Halutessa matkaan voi pakata myös perhokalastusvälineet.

Matkustus paikalle:

Lennot Santiagoon ja siitä jatkolento Puerto Natalesiin (varaa lento Punta Arenasiin ja jää Natalesissa pois)

Lennot Santiagoon
Hotellitarjoukset

________________________________________________________________


MT. KILIMANJARO, Tansania


Videot Kilimanjarolta
Kotisivut ja retken varaaminen


Afrikan katto on maailman korkein kävelykelpoinen vuori ja reitti kulkee viiden eri ilmastovyöhykkeen läpi. Reitin tekeminen vaatii järjestetyn opastuksen ja tässä tapauksessa laadussa ei kannata tinkiä, sillä halvimmat oppaat voivat koitua kohtalokkaaksi. Käytä vain tunnettuja ja maineeltaan hyviä palveluja, hinnasta tinkimättä.

Reitti itsessään on erittäin vaihtelevaa maastoa alempien rinteiden sademetsistä lähes aavikkomaisen karuihin olosuhteisiin ja lumisiin rinteisiin. Auringonlaskujen sanotaan olevan yhdet maailman kauneimmista, joten kameraan kannattaa varata filmiä
(krhm..muistikortti) tarpeeksi. Reitti on jatkuvaa nousua alusta loppuun eikä tasaista matkaamista ole tarjolla.

Reitin läpiviemiseen kannattaa varata ainakin 6-7 päivää ja hyvä peruskunto on tässäkin tapauksessa erittäin suotavaa. Myös korkeuteen tottumiseen täytyy varata aikaa. Retkelle tulee hintaa 2000-5000$ ja se sisältää majoituksen, opastuksen, ruoan ja kuljetukset kohteeseen ja pois. Jos hinta pistää huimaamaan, ota
Kasinosivut tuurilla

Matkustus Kilimanjarolle:

Suorat lennot Kilimanjarolle voit varata seuraavista:
Supersaver - Eticket
PARAS HOTELLIHAKU


__________________________________________________________


1.kuva:(lisenssi) 2.kuva: Colegota lisenssi 3.kuva: Partyzane lisenssi 4.kuva Forest & Kim Starr - Lisenssi 5.kuva: Winky - lisenssi - 6.kuva: Paul Shaffner - lisenssi

Lue myös:

Vähemmän tervehenkistä ulkoilua: Mt. Huashan