©

Vaikka Kubrickin Hohto -elokuva ei aikanaan saanutkaan kovin lämmintä vastaanottoa ja sen askellus oli alkutaipaleella vaatimatonta, on siitä vuosien saatossa tullut yksi nykykauhun merkkiteoksista. Elokuvan keskeisenä tapahtumapaikkana toimii jylhä ja syrjäinen Overlook hotelli, joka ajaa Jack Nicholsonin roolihahmon hulluksi

Kyseinen hotelli on todellisesti olemassa ja on avoinna matkailijoille vielä tänäkin päivänä. Hotelli on nimeltään Timberline Lodge ja se sijaitsee Oregonin Mt. Hoodilla. Elokuvan sisäkuvat filmattiin Lontoon studioilla mutta ulkokuvat filmattiin Timberline Lodgella.

(Kaikenlaista matkanvarrelta mukaan ilman kauhuja)

Timberline Lodge rakennettiin suuren laman aikana 1930-luvulla (lue hotellin historiasta tarkemmin tästä).Hotelli toimii pääsääntöisesti hiihtokeskuksena ja talviurheilukeskuksena jossa voi viettää lumentäytteisiä päiviä läpi vuoden. Rinteissä vietetyn päivän jälkeen voi pulahtaa vaikka hotellin lämmitettyyn uima-altaaseen pihalla tai syödä hotellin kehutussa ravintolassa. 

Täydellistä rauhaa etsivät romantikot ja fiilistelijät voivat varata yön Oregonin korkeimmasta majoituskohteesta Silcox Hutista. Lähimaastoissa voi liikkua luonnossa, tehdä vaellusretkiä, kalastella, ratsastaa tai vaikka telttailla luonnon keskellä ja läheisellä Trillium-järvellä voi soudella ihastellen Mt.Hoodin lumisia rinteitä.

Katso lista Mt. Hoodin aktiviteeteistä
 

Hotelli on erittäin suosittu kohde järjestettäessä erilaisia ryhmämatkoja, konferensseja ja tapahtumia. Jylhät puitteet toimivat erinomaisina kulisseina mille tahansa tapahtumalle tai erilaisten järjestöjen virkistysmatkoille.

Hotelli ja Mt.Hood eivät ehkä ole tunnetuimpien hiihtokeskuksien joukossa mutta elokuvan ystäville se on varmasti hieno kokemus
ja tunnelmallista hiihtolomaan etsiville, ei Timberline Lodge ole huonoin mahdollinen vaihtoehto. Hiihtokeskus on auki läpi vuoden (Kannattaa kuitenkin varmistaa ennen varaamista)

Halvimmat Lennot

LUE MYÖS MUUT MATKAILUUN JA HOTELLEIHIN LIITTYVÄT:
Ylellinen loma Levillä
Kalastusmatkat ja kohteet

2.kuva lisenssi