©

Maailman Hotellilomat ovat jo itsessään matkakohteita

Hotellimaailmassakin kilpaillaan siitä kenellä on se pisin, suurin, erikoisin, kaunein tai kallein. TRIVAGO esittelee viisi hotellia jotka ainakin yhdessä tietyssä asiassa lyövät kilpailijansa ja voivat ylpeillä
 
MR GREEN - ACTION! - CHIPZ
 
Maailman korkein hotelli  
Hotelli: Ritz-Carlton Hong Kong, 5 tähteä 
Sijainti: Hong Kong

Korkeanpaikankammosta kärsivien kannattaa suosiolla valita jokin toinen hotelli kuin vuonna 2010 valmistunut Ritz-Carlton Hong Kong. 118-kerroksisen International Commerce Centren yläkerroksissa sijaitseva hotelli tarjoaa toki korkeimman standardin mukaista majoitusta, mutta 490 metrin korkeuteen kohoava tornitalo saattaa huimata heikkohermoisimpia. Dubaissa sijaitsevalta Rose Towerilta maailman korkeimman hotellin tittelin näpistänyt hotelli nostaa luksuksen kirjaimellisesti uusiin korkeuksiin: vieraat voivat nauttia 116. kerroksessa sijaitsevan Ritz-Carlton Span ylellisistä kylpyläpalveluista tai juoda drinkin Ozonessa, maailman korkeimmalla kattoterassilla.

Ritz-Carlton Hong Kongin päätä huimaavista korkeuksista pääsee nauttimaan alkaen 367 euron hintaan.

Maailman Kallein Hotellisviitti
Hotelli: Royal Penthouse -sviitti, Hotel President Wilson 5 tähteä 
Sijainti: Geneve, Sveitsi
Varaa Hotellidiili

Mielettömän rikkaille ja kuuluisille tarkoitettu Hotel President Wilsonin Royal Penthouse -sviitti maksaa noin 58 000 euroa yhdeltä yöltä, joten liikaa rahaa omaavat rahakeisarit suuntaavat tänne. Väitetysti aamiainen ei kuulu huoneen hintaan :) Koko hotellin ylimmän kerroksen (1680m2) kattavaan sviittiin kuuluu esimerkiksi 12 huonetta, 12 kylpyhuonetta, yksityinen kuntosali ja luodinkestävät ikkunat. Näköalaksi vieraat voivat valita neljään ilmansuuntaan aukeavista ikkunoista joko Mont Blanc -vuoren, Geneven kaupungin tai Genevejärven. Hotelli sijaitsee lähellä YK:n päämajaa, joten rikkaiden ja kuuluisien lisäksi äärimmäisen turvalliseksi mainostettu sviitti on majoittanut useita valtionpäämiehiä ja muita julkisuuden merkkihenkilöitä.

Hotel President Wilsonin muihin huoneisiin pääsee yöksi toki halvemmalla. Kahden hengen huone irtoaa halvimmillaan 714 euron hintaan per yö.


Maailman Ekologisin Hotelli 
Hotelli: Crowne Plaza Copenhagen Towers, 4 tähteä
Sijainti: Kööpenhamina
Varaa Hotelli

Kööpenhaminan Crowne Plaza Towers -hotelli houkuttelee vihreitä arvoja korostavia ja ekologiseen matkailuun keskittyviä reissaajia ympäri maailmaa. Se pitää hallussaan kansainvälisen matkailualan järjestön SKÅL:in tunnustusta maailman ekologisimpana hotellina. Pohjois-Euroopan suurimmat rakennukseen kiinnitetyt aurinkopaneelit, pohjaveden hyödyntäminen lämmityksessä ja viilennyksessä sekä edistyksellinen kierrätysjärjestelmä tekevät Crowne Plaza Towersista Tanskan ainoan hiilineutraalin hotellirakennuksen. Sen ekologisten ratkaisujen on arvioitu ehkäisevän 1,4 tonnia hiilidioksidipäästöjä vuodessa.
Kunnioitettavien isojen energiaratkaisujen lisäksi hotelli kiinnittää huomiota myös pieniin asioihin: esimerkiksi shampoopullot, hammasharjat ja suihkulakit ovat biohajoavaa materiaalia.
Matkailija pääsee keventämään omaatuntoaan ja hiilijalanjälkeään alkaen 104 euron hintaan per yö


Maailman Suurin Hotelli
Hotelli: Izmailovo Hotel, 3 tähteä 
Sijainti: Moskova
Hotellivaraukset (Alpha)

Sanotaan että koolla ei ole väliä, mutta ennätyksistä puhuttaessa sillä on. Maailman suurimman hotellin titteliä pitää hallussaan Moskovassa sijaitseva jättiläinen Izmailovo hotellihaku. Neljä 30-kerroksista rakennusta (Alfa, Beta, Vega ja Gamma-Delta) käsittävä hotellikokonaisuus sisältää uskomattomat 7 500 hotellihuonetta. Vuonna 1979 valmistunut hotelli majoitti suuren osan vuoden 1980 Moskovan olympialaisten urheilijoista.
Suuruutta pääsee kokeilemaan varsin kohtuulliseen hintaan: huoneet Izmailovo Hotel Gamma-Deltasta alkaen 62 euroa per yö.

Suurin hotelli löytyy itänaapurista, mutta yhdysvaltalaisella Las Vegasissa ei ole mitään hävettävää: 25 maailman suurimmasta hotellista peräti 17 sijaitsee tässä paheiden pesässä


Maailman Kylmin Hotelli
Hotelli: ICEHOTEL, 3 tähteä 
Sijainti: Jukkasjärvi, Ruotsi
Varaa huone Hotellista

Jukkasjärven jäähotelli oli maailman ensimmäinen varsin jäätäviä majoituspalveluita tarjoileva hotelli. Suurta mainetta kerännyt hotelli sijaitsee 200 kilometriä napapiiristä pohjoiseen, ja se rakennetaan joka vuosi uudelleen lumen ja jään sekoituksella. Hotellista löytyy 60 huonetta, joiden sisälämpötila vaihtelee -5 ja -8 asteen välillä. Kylmyydestä ei kuitenkaan tarvitse olla huolissaan, sillä porontaljat ja laatumakuupussit pitävät matkailijoiden varpaat lämpiminä.
ICEHOTEL tarjoaa paljon muutakin kuin yösijoja. Jääbaarissa voi siemailla eksoottisia ja kylmiä juomia ja tottakai myös lasit on valmistettu jäästä. Lähistöltä löytyy myös jääkirkko, jossa rakastuneet voivat purjehtia avioliiton satamaan ilman pelkoa jännityksen aiheuttamista hikikarpaloista otsalla.
Tavallisesta lämpimästä yösijasta Jukkasjärven jäähotellissa pääsee nauttimaan alkaen 100 euron hintaan yöltä. Jäähuoneet ovat jonkin verran kalliimpia.
  • Hinnat ovat esimerkkejä kahden hengen huoneesta per yö.
  • Hinnat on tarkistettu 30.6.2011, joten muutokset ovat mahdollisia.

-Lähde Hotels.com