©

Great Blue Hole -Sukeltamista haiden ja luonnonihmeiden keskellä
 

TRIVAGO - HOTELLIDIILIT (Ei varausmaksua. Belize City)

Vuonna 1997 maailman perintö-listalle liitetty, maailman toiseksi suurimman valliriutta, Lighthouse reef atollin vesissä sijaitseva Great Blue Hole on yksi maailman näyttävimmistä sukelluskohteista. Tämä vedenalainen syvänne sijaitsee noin 2 tunnin venematkan päässä Belizen rannikolta ja nykyään sinne järjestetään sukellusreissuja päivittäin. Tunnetuksi paikan teki Jacques Custeau purjehtiessaan paikalle Calypsollaan vuonna 1971. Syvänne tai "kolo" syntyi aikanaan toistuvista luolastojen romahduksista alueella ja paikan uskotaankin muinoin olleen maanpäällinen luola.

Sukeltajille syvänne tarjoaa upeita ja eritoten harvinaisia elämyksiä. Syvänne esimerkiksi laajenee mitä syvemmälle sukeltaa ja saavutettaessa n.30 syvyyden jyrkät seinämät aukeavat sisäänpäin. Paikalla tavataan myös joitakin hailajeja kuten härkähai ja riuttahai. Näkyvyys on hyvä yli 20 metriin.

Upea sukelluskohde, johon jokaisen sukellus-intoilijan täytyy ainakin kerran elämässään tutustua. Nykyään Great Blue Hole löytyy lähes jokaisesta parhaita sukelluskohteita listaavista lehdistä ja nettisivustoista. Hintataso Belizessä on yllättävänkin korkea, mutta turistialueilta poistuttaessa myös hinnat luonnollisesti putoavat reilusti.

Matkustaminen paikalle suomesta: