©

PHUKET THAIMAA | Yksi kuuluisimmista sukelluskohteista maailmassa

 
Thaimaa ja etelässä sijaitseva Phuketin saari sekä sen lähiympäristön pienemmät saaret luokitellaan yhdeksi maailman kauneimmista ja parhaista sukelluskohteista.

MATKUSTUS 

Andaman meressä sijaitseva kohde on jo vuosia ollut sukelluksesta kiinnostuneiden matkakohde numero yksi. Etelän helmeksi nimetty paikka on täydellinen yhdistelmä aurinkoa, kirkkaita vesiä, trooppista eksotiikkaa ja valtava määrä mereneläviä. Tuijoteltuaan aikansa vesistön asukkeja, sukeltelijan onkin luontevaa siirtyä nauttimaan niistä paikallisiin seafood-ravintoloihin.

Paikan suosio on luonnollisesti lisännyt sukelluskouluja Phuketissa ja paikalta voikin valita mitä mielenkiintoisempia paketteja tai räätälöidä omansa toiveiden mukaan. Paikalla toimii myös suomalaisia sukelluskouluja ja matkanjärjestäjiä joten huonosti englantia taitavalle, löytyy palvelua onneksi myös Suomeksi.
 

Phuketista tehdään joka päivä, päivän kestoisia sukellusmatkoja lähisaarille ja riutoille, kuten Phi Phi, Similan, Shark Point ja esim. Raya-saaret. Thaimaa on hintatasoltaan yleisesti halpa, mutta vertailua kannattaa järjestäjien välillä tehdä, sillä turismin lisääntyessä, myös hinnat nousevat.

Suomalaisia sukelluskouluja Phuketissa: Raya Divers, Chalong Sea

Kalakanta Phuketissa on vertaansa vailla ja lajeja löytyykin aina Leopardihaista Mantarauskuihin ja lukuisiin värikkäisiin pikkukaloihin. Myös kasvisto on edustettuna valtavalla lajien kirjolla, joten silmänruokaa ja tutkittavaa löytyy vielä kolmannellakin reissulla. Sukelluksen lisäksi paikalla voi harrastaa myös muita vesiurheilulajeja ja aktiviteettejä. Syystäkin Phuket listataan maailman parhaimpien sukelluskohteiden joukkoon

Sukelluskouluista tai vaikka sukellus-safarien järjestäjistä, löytyy tietoa helposti googlettamalla esim. "phuket, diving" Myös matkatoimistot järjestävät valmiita sukelluslomia asiakkailleen ja tätä harjoittaa suomessa ainakin Finnmatkat. Lentoja löytyy suomestakin jo joka toiselta yritykseltä ja hinnatkin vaihtelevat aina matkantarjoajan ja ajankohdan mukaan. Hintavertailua voi ja kannattaa tehdä suorittamalla, lentohakuja firmojen hakukoneilla.