©

PUNAINEN MERI, EGYPTI - Sukeltamista halvassa huippukohteessa 

Monille matkailijoille punaisen meren rannoilla sijaitseva Egypti ei ensimmäisenä tuo mieleen sukelluskohdetta, saatikka sitten laadukasta sellaista. Matkailijoiden keskittyessä Pyramiideihin ja paikan kiehtovaan historiaan, tietävät sukeltajat paikan olevan paljon muutakin
 

Punainen meri kätkee sisälleen yhden hienoimmista sukelluskohteista maailmassa jossa kristallinkirkas vesi ja monet vaihtelevat sukelluskohteet pitävät haltioituneen sukeltajan toistelemassa itsekseen, että luojan kiitos ymmärsin saapua tänne. Punaisen meren rannalta löytyy erittäin varteenotettavia sukelluskohteita, joista Siinain-niemimaan Sharm El Sheikh ja Hurghada ovat ne tunnetuimmat.

Punaisen meren kohteet tarjoavat kaikille jotain. On merivirtoja, virrattomia kohteita värikkäitä koralliriuttoja joissa on mahdollista sukeltaa myös yöllä. Kohteet hylkysukelluksiin löytyvät Hurghadan edustalta ja suolapitoisen meren eläinkunta on ennennäkemättömän runsas ja upea. Delfiinejä, rauskuja, jättiläismureenoita, merikilpikonnia, Barracudia ja tavataanpa punaisessa meressä myös haita kuten vasara- ja riuttahaita. Paikalla voi myös tutustua Jacques Cousteaun merenalaiseen kylään, jossa mies joukkoineen vietti kuukauden veden alla.
nye Bettingsider ja kaikki  on hyviä

Ilmasto punaisella merellä on leuto eikä myrskyjä eikä suuria ilmaston muutoksia juurikaan tapahdu. Merivesi pysyy lämpimänä koko vuoden, joten sukeltaminen on täysin mahdollista mihin vuodenaikaan tahansa. Merivirrat ovat paikoitellen vahvat, joten oppaan palkkaaminen mukaan on suositeltavaa. Kesäaikaan paikka on suomipojan vinkkelistä järjettömän kuuma, mutta liekö sillä sitten sukeltajille niin väliä millainen ilma pinnalla on.


Suomalaisille Egypti on poikkeuksellisen hyvä vaihtoehto sukellusmatkailijan näkökulmasta. Hinnat ovat yleisesti ottaen halpoja ja kahden viikon lomapaketinkin saa poikkeuksetta alle 1000€. Lentomatkat ovat kohtuu lyhyitä ja paikan hintataso on halpa. Matkoja Egyptiin järjestää lähes jokainen matkatoimisto, joten siitä vain valitsemaan parasta tarjousta päältä.

Paikanpäältä löytyy lukuisia sukelluskurssien ja safarien järjestäjiä ja Googlettamalla infoa löytyy nopeasti. Egyptiin pääsee vielä todella halvalla ja sukelluskohteena Punainen meri on yksi upeimmista.
 

ILMAISET SEKSILÄÄKKEET -Jos tällaista matka-apua on hakusessa
 

Pohjoismainen suosittu sukelluskoulu punaisen meren rannalla -Colona Divers