©

New Openworld Foundation järjesti maailmanlaajuisen äänestyksen, jolla valittiin uuden maailman 7 ihmettä. Äänestystapaa on kuitenkin laajalti kritisoitu, sillä jokainen sai äänestää yhdesti ilmaiseksi mutta sai lisämaksusta lisää ääniä. Esimerkiksi Brasilia tunnetusti kampanjoi voimakkaasti Kristuspatsaansa puolesta ja kehoitti ihmisiä ja matkailijoita käymään äänestämässä Rio De Janeirossa sijaitsevaa järkälettä. Äänestys selkeästi suosi maita, jossa ihmisiä on paljon kuten juuri brasiliaa ja kiinaa. Tulokset julkistettiin 07.07.2007 Lissabonissa. Tässä ovat tämän hetken seitsemän ihmettä, joista jokainen on varmasti nähtävyytenä ainutlaatuinen.
 
ILMAISET TUOTTEET kuten ihonhoitotuotteet ja MEIKIT jaetaan jälleen! Näitä voi näppärästi kerätä matkalaukkuun ennenkuin lähdetään katsomaan 7 ihmettä.

1. Chichen Itza-Mexico

Jukatanin niemimaalla Meksikossa sijaitseva Maya-intiaanien temppelialue Chichen Itza oli sekä kaupan että politiikan keskus ja yli tuhannen vuoden ajan se toimi mm. tärkeänä pyhiinvaelluskohteena. Sanotaan, että paikkaa rasittivat kapinat ja toisten tulkintojen mukaan paikkaa hämmensi enemmänkin eri kansojen sekoittuminen keskenään. Joka tapauksessa paikan poliittinen tukiranka ja vahvuus mureni. Espanjalaiset valloittivat paikan 1500-luvulla ja vaikka Mayat onnistuivatkin häätämään valloittajat, oli paikka pian viidakon armoilla. 1900-luvulla paikka entisöitiin.

Tärkeimpiä nähtävyyksiä alueella ovat, Kukulcanin pyramidi eli El Castillo, Cenote Sagrado-uhrilähde ja esim. Juego De Pelota eli muinainen pallokenttä. Osa rakennuksista on edelleen piilossa viidakossa. Meksikossa vierailijalle paikka on ehdoton käyntikohde ja maailman seitsemän ihmeen joukkoon nimeäminen herättää varmasti matkailijavirran ennätyslukemiin.

Meridanin ja Cancunin välissä sijaitseva temppelialue on vilkkaasti liikennöidyn tien välillä joten paikalle pääseminen on helppoa joko autolla tai bussilla.

Suomesta matkoja paikalle järjestää Travellink ja Finnmatkat. Muidenkin matkatoimistojen tarjontaa kannattaa seurata sillä paikan suosio kasvaa edelleen.


Etsi
halvimmat Lennot ja Hotellit

gratis Bettingsider se toimii jostain 

*****

2. Kiinan Muuri -Kiina

Kiinan muuri rakennettiin suojelemaan kiinaa barbaarien hyökkäyksiltä ja sen rakentamisen aloitti aikoinaan seitsemän "osavaltiota" jotka jokaiset rakensivat muureja ja vartiotorneja omia rajojaan suojaamaan. Vuonna 221 eaa. Qin Shi Huang yhdisti Kiinan ja myös eri osavaltioille kuuluneet muurinpätkät yhdeksi kuningaskunnaksi. Myöhemmin ensimmäinen keisari jatkoi muurin pidentämistä ja pohjoisten Mongolien pelossa muuria jatkettiin edelleen aina 1400-luvulle asti, josta sen silloinen muoto ja rakenne on säilynyt tähän päivään saakka. Maailmanperintölistalle muuri lisättiin vuonna 1987 ja pituutta massiiviselta rakennelmalta löytyy yli 6000 kilometriä.

Matkailija tarvitsee kiinaan viisumin.

Suomesta valmiita matkoja muurille ja kiinaan järjestää ainakin TEMA-matkat, AREA ja Kilroy Travels.

Etsi halvimmat Lennot ja hotellit


*****


3. Kristus-Patsas- Rio De Janeiro, Brasilia

Suomesta matkoja järjestää lähes jokainen matkatoimisto:
Area, Ebookers, Kilroytravels, Tjäreborg ym.

Etsi halvimmat Lennot ja hotellit

Alkuperäinen ehdotus patsaan pystyttämiseksi tehtiin jo 1850-luvulla, mutta prinsessa Isabel ei asiasta innostunut koska Brasiliasta tuli tasavalta ja kirkko erotettiin valtiosta. Toinen ehdotus patsaan rakentamisesta tehtiin vuonna 1921 ja järjestettiin "monumenttiviikko", jonka aikana kerättiin lahjoituksia patsasta varten. Patsaan peruskivi muurattiin 4. huhtikuuta 1922. Nykyään Corcovadon vuorella seisova yli 30 metriä korkea "Christ the redeemer" on yksi maailman tunnetuimmista patsaista, jonka juurella vierailee vuosittain laumoittain turisteja joka puolelta maapalloa.

Elämä Rio De Janeirossa keskittyy rannoille ja sen läheisyyteen. Kuuluisimmat rannat lienevät eksoottiset ja suositut Copacabana ja Ipanema. Yksi suurimmista matkailuvalteista lienee kuitenkin 40 päivää ennen pääsiäistä käynnistyvät, maailmankuulut sambakarnevaalit. Tapahtuma on uskomaton sekoitus Brasilialaisia sambarytmejä ja loistokkaita pukuja, joita paikalliset tanssikoulut kilvan esittelevät haltioituneelle yleisölle. Juhlat tarkoittavat paaston alkua ja tapahtuma kestää kiihkeiden rytmien paukkeessa neljä päivää.*****


4. Rooman Colosseum -Roma, Italia

Maailman kuuluisin amfiteatteri Colosseum, sijaitsee aivan rooman keskustassa ja sen rakentaminen aloitettiin jo vuonna 70-72 jaa. Se pysyi käytössä lähes 500 vuotta ja se toimi näyttämönä Gladiaattoreille ja muille spektaakkeleille kuten eläinten metsästyksille, rikollisten teloituksille ja mytologiaan perustuville näytelmille. Pystyttiinpä areena jopa täyttämään vedellä, jotta voitiin näytellä meritaisteluja. Paikkoja Colosseumilla oli 45 000 -50 000 katsojalle. Nykyään Colosseum on italian ehkä tunnetuin nähtävyys ja nykypäivään asti säilynyt upea esimerkki Roomalaisesta arkkitehtuurista.

Matkoja ja lentoja Roomaan
löytyy jokaisesta matkatoimistosta ja lentoyhtiöstä, kuten Finnmatkat, TEMA-matkat, Travellink, Aurinkomatkat jne. Hintavertailuja kannattaa tehdä sillä sinnikäs tarkkailija lähtee lomalle todella halvalla.

Lennot ja hotellit (Rooman hotellivalikoima) löytyvät niin ikään helposti ja valinnan varaa piisaa. Yleisesti ottaen roomaan pääsee suomesta edullisesti.

*****

5. Machu Picchu -Peru

Yksi maailman kuuluisimmista nähtävyyksistä. Inkojen kadonneeksi kaupungiksi ristitty, andien rinteille rakennettu kaupunki on yksi Inkojen valtakauden vaikuttavimmista jäänteistä. Machu Picchun rakentaminen alkoi 1440-1470 ja se koostui lähinnä temppeleistä ja asuintaloista. Kaupungin ihmiset koostuivan enimmäkseen naisista, lapsista ja papeista. Rakentamisen sanotaana aloittaneen Pachacuti Inca Yupanqui -inka hallitsija. Erikoista kaupungissa on se, että vaikka espanjalaiset valloittajat eivät sitä koskaan löytäneet, se hylättiin juuri Espanjalaisten saapumisen aikoihin. Yhden tulkinnan mukaan Isorokko levisi kapunkilaisiin, tappaen puolet koko väestöstä. Vain muutaman ihmisen väitetään tienneen koko kaupungista, joten se unohtui nopeasti ja pysyi piilossa aina vuoteen 1911.

Vuonna 1911, Yalen yliopiston professori Hiram Bingham etsiskeli viimeistä suurta inkalinnoitusta Vilcabambaa. Mies kuitenkin törmäsi Machu Picchuun, jota luuli Vilcabambaksi. Mies kirjoitti paikasta kirjan ja anasti suuria määriä arvokkaita inkaesineita oman maansa museoon, joita Peru on viimeaikoina vaatinut palautettaviksi. Maailmanmaineeseen Machu Picchun nosti National geographicin siitä tekemä artikkeli, vuonna 1913.nykyään


Suomesta Peruun pääsee valmiissa paketissa AREAlta ja Travellinkiltä. Muut matkatoimistotkin kannattaa tarkastaa, sillä kohteita lisätään jatkuvasti.


HOTELLIT MACHUPICCHULLA

Pelkät lennot löytää lentoyhtiöiden hakukoneilla, mutta reittiä kannattaa miettiä, sillä maitse matkustaminen etelä-amerikassa on todella halpaa...
*****

6. Petran Kalliokaupunki -Jordania

262 km päässä Ammanista sijaitseva, kallioon hakattu punainen kaupunki sijaitsee lähes läpipääsemättömän kivivuoriston syleilyssä. Muinaisten Nabatealaisten hiekkakiveen hakkaama kaupunki pysyi salaisuutena aina vuoteen 1812, jolloin Sveitsiläinen tutkimusmatkailija Johann Ludwig Burckhardt löysi sen. Petra on tunnettu seiniin hakatuista kuningashaudoistaan ja tärkeää osaa näytellystä, paineella toimivasta vesiputkisysteemistään. Petra toimi aikoinaan mm. kaupankäynnin keskuksena ja välietappina karavaaneille. Roomalaiset valloittivat Nebatean vuonna 106 jaa ja siitä tuli rooman valtakunnan provinssi. Myös ristiretkeläiset tuhosivat ja ryöstivät kaupungin hautoja. Useat maanjäristykset ovat myös vaurioittaneet Petraa vuosien saatossa.

Vielä tänäkin päivänä kaupungista on tutkimatta suurin osa, mutta useat arkeologiryhmät työskentelevät alueella valottaen jatkuvasti lisää paikan historiaa. Paikasta tehdään myös turisteille helpommin lähestyttävää kohdetta.
Petra liitettiin Unescon maailmanperintökohteeksi vuonna 1985.

Suomesta retkiä ja matkoja Petraan järjestää ainakin Travellink,
Tjäreborg ja Kilroy Travels7. Taj Mahal -Intia

Agrassa, Intiassa sijaitseva Taj Mahal on yksi maailman kauneimmista rakennuksista ja sen rakennutti rakastunut Shah Jahan muistoksi synnytyksessä kuolleelle vaimolleen. Palatsi on suurimmaksi osaksi rakennettu marmorista ja muista kallisarvoisista kiviaineksista ja silmiähivelevän upean palatsin hinta nykyrahassa mitattuna olisi jotain uskomatonta. Keisari aikoi rakennuttaa itselleen samanlaisen, mutta mustan, muistomerkin joen vastarannalle. Tämä hanke kuitenkin tyrehtyi kun hänen jälkikasvunsa ryhtyivät taistelemaan vallasta ja viskasivat ukkopahan tyrmään. Taj Mahal on ansainnut ehdottomasti paikkansa maailman seitsemän ihmeen joukossa ja on lähestulkoon uskonnollinen kokemus. Paikka kannattaa tarkastaa myös illalla ja pysytellä paikalla niin kauan kuin jaksaa... Paikalliset uskovat myös, että alueella vierailu lisää hedelmällisyyttä.

Suomesta Taj Mahalille reissuja järjestää ainakin Finnmatkat. Lentoja Intiaan löytyy pilvin pimein suurimpien lentoyhtiöiden ja matkantarjoajien listoilta. Kiertomatkoja Intiaan löytyy ainakin AREAlta,
Tjäreborgilta ja Kalevatravelilta

Agran hotellit vertailussa******