©

VÄLIMERI, MALTA - Upea Sukelluskohde Euroopassa

Yksi välimeren parhaista (ellei se paras) ja monipuolisimmista sukelluskohteista. Saari sijaitsee välimeressä juuri Italian alapuolella joten kulkuyhteydet ovat varsinkin Sisiliasta hyvät. Lentoliikenne Maltalle on kohtalaisen vilkasta.
 
 
VARAA HOTELLI

Sijaintinsa puolesta Malta on erinomainen valinta sukelluskohteeksi ja paikan ollessa toisen maailmansodan aikaan varsin strategisella paikalla, on paikalle jäänyt esim. hylkysukeltajille ja sotahistoriasta kiinnostuneille ainutlaatuiset sukelluskohteet. Upeat riutat, kirkkaat vedet ja kuuluisat luolat (Gozo) saavat kokeneemmatkin räpyläjalat ja sammakkomiehet palaamaan Maltalle. Hintataso Maltalla on melko korkea eli Suomen tasoa.

Sää sukellusalueilla on lämmin ja vedet eivät talveksikaan muutu liian kylmiksi. Sukeltamisen estäviä, vaarallisen voimakkaita merivirtauksia ei esiinny, joten jo turvallisuuden puitteissa kohde suosii sukeltajaa. Rannat sopivat erinomaisesti snorklaukseen jos laitesukellus ja avomerellä veneily ei inspiroi.

Eläimistö ja kasvillisuus Maltalla on erittäin runsasta joten ällisteltävää ja ihmetyksenaiheita riittää vaativammallekin sukeltajalle. Barracudat, mustekalat ja vaikkapa keihäsrauskut ovat uljasta nähtävää. Edellämainittujen lisäksi löytyy vielä lukemattomia mielenkiintoisia lajeja ankeriaista ja Pietarinkaloista, aina värikkäisiin pikkukaloihin.

Online-matkavaraukset Maltalle


VARAA HOTELLIT:
Sliema hotellitarjonta ja hotellivertailu
Saint Julians: Paras Hotellihaku
Valletta hotellit tarjouksineen