©

COCOS ISLAND, COSTA RICA - Hai-sukeltelua paratiisissa

Itäisellä tyynellämerellä sijaitseva Cocos Island on maailman suurin täysin asuttamaton paratiisisaari. Se sijoittuu itäiselle tyynellemerelle ja kuuluu Costa Ricalle. 
Saarella itsellään ei ole mahdollista yöpymiseen joten sukellukset yöpymisineen hoidetaan veneellä. Cocos Islandsin saari ja sen kirkkaat vedet ovat jotain ainutlaatuista koko maailmassa. Täysin luonnontilassa pysytellyt alue on saanut kehittyä ilman ulkopuolisia paineita ja se näkyy merielämän määrässä ja sen erikoislaatuisessa harmoniassa, joka välittyy myös herkistyneessä tilassa olevalle sukeltajalle. Saari ja alue kuuluvat Unescon maailman perintö-listalle.

Merielämä on alueella todella runsasta ja se onkin luultavasti paras kohde maailmassa hai-sukeltamiseen. Tulet luultavasti törmäämään ainakin maailman suurimpaan kalaan eli valashaihin sekä alueella parveileviin vasarahaihin. Jälkimmäisiä on luultavasti paikalla enemmän kuin tarpeeksi ja lisäksi sukeltajia hemmotellaan delfiineillä, rauskuilla, kilpikonnilla, ankeriailla ym. vaikuttavilla vedeneläjillä. Dirty Rock on "se" paikka, jossa nämä kaikki tuntuvat viihtyvän oikein mainiosti.

Kuiva kausi ajoittuu tammikuusta huhtikuuhun ja vaikka alueella sataa paljon, se ei vaikuta juurikaan näkyvyyteen vedessä.*****