©

PROTEA BANKS ETELÄ-AFRIKKA - Meren täydeltä syvyyksien saalistajia


 
HAIDEN PERÄSSÄ
Protea Banksia pidetään yleisesti maailman ehdottomaan parhaimmistoon kuuluvana hai-sukelluskohteena. 
  
LENNOT (Lento+hotelli-paketit)
VARAA YKKÖSHOTELLIT - TRIVAGO (Kapkaupungin hotellit)
NORPPA!  ACTION!  CLASSIC  ICE ZET
RISICUM! 

Protea Banks on uniikki riuttakokonaisuus, joka kulkee pitkin Kwa-Zulu Natal rannikkoa ja sijaitsee n. 8 km päässä Shelly Beachilta ja se ei välttämättä sovi ihan ensikertaa sukeltaville, ainakaan omatoimiseen harhailuun. Paikalla pätee yleensä 20 tehdyn sukelluksen nyrkkisääntö. Vedessä on myös kohtuu voimakkaita merivirtoja, joten kokemus on tarpeen. 

Protea Banksin riutat tarjoavat kuitenkin yhden kovimmista seikkailu-sukelluskokemuksista missään ja hai-friikit eivät yksinkertaisesti voi jättää tätä kohdetta väliin. Haihin liittyvistä kauhutarinoista ja legendoista päästyään, ihmiset ymmärsivät haiden olevan kaikkea muuta kuin rannoilta ihmisiä napsivia hammasrivistöjä ja paikan suosio ampaisi iskemällä kattoon. 

Joka vuosi yhä useampi ymmärtää paikan ainutlaatuisuuden ja kaivaa sukelluslasinsa kaapin pohjalta. Kädet kauhunsekaisesta innosta vispaten, porukka suuntaa nyt Etelä-Afrikkaan ja Protea Banksiin säväreitä saamaan. 

-Pistä finanssikirjat uusiksi ja Bingosider! Järkytä kaverit jotka eivät varmasti uskalla suunnitella mitään vastaavaa. ILMAISET MOBIILIKASINOT


Kalasto on Protea Banksin ehdoton valtti. Kesäkuukausina Härkähait (Zambesit) saapuvat asuttamaan aluetta ja Vasarahait ilmestyvät järkyttyneen, mutta haltioituneen sukeltajan näköpiirin satojen haiden miehityksellä. Muutamat pääsevät näkemään jopa pahamaineisen Tiikerihain ja ajankohdasta riippuen sen Suuren Valkoisen. Lisäksi paikkaan ovat mieltyneet Ragged Tooth shark (en tiedä suomen kielen vastinetta) ja haiden lisäksi paikalla uiskentelee Barracudia, Snappereita ja esim. Delfiinejä, puhumattakaan lukuisista pienemmistä eväkkäistä. 

Valaista kiinnostuneille järjestetään suosittuja valasristeilyitä.

Sukeltaminen suoritetaan Protea Banksissa, eli ilman häkkejä ja syöttejä. Paikalla on useita asiantuntevia sukellusoppaita ja kouluja, mutta Googlettaminen ja kyseleminen kannattaa aina.


GANSBAAI, Etelä-afrikka-Valkohaiden ruokailupaikka


Valkohaiden seuraan tosissaan hamuavat adrenaliinisheriffit matkaavat suorilta teiltä Gansbaai:hin, maailman Valkohai -pääkaupunkiin, jonka vesistöissä sijaitsee tunnettu Valkohaiden ruokailupaikka, Shark Alley (Fast Food Alley). Ja täällä kyllä käytetään niin syöttejä kuin häkkejäkin. Paikalla kävivät myös Jackasseista tutut Steve-O ja Chris Pontius kuvaamassa omaa showtaan, Wildboyz. Katso videot tästä.

Hintataso
Etelä-Afrikassa on suomalaiselle kukkarolle erittäin halpa.Häkkisukellus Etelä-Afrikassa