©

Valmiilla paketilla maailman ympäri - Maailmanympärimatkat

Varmasti lähes jokaisen ihmisen unelma on ainakin kerran elämänsä aikana tehdä se kuuluisa maailmanympärimatka. Kukapa ei Phileas Foggin seikkailujen tai James Bondin ja kumppaneiden loikkiessa suvereenisti mantereelta toiselle, päättänyt hiljaa mielessään tekevänsä joskus samoin.

Maailmanympärimatkat Suomesta
 
Nykyään se onkin jo suhteellisen vaivatonta sillä voit nopeasti itse suunnitella oman matkasi haluamaksesi paketiksi. Matkatoimistoilla vaihtoehtoja piisaa ja matkailun jatkuvasti yleistyessä joka puolella maailmaa, ilmestyy myös lisää lentokenttiä ja matkailupalveluja. Tämä lisää tuntuvasti reittivaihtoehtoja.
 
Miksi maailmanympärimatka?
 
Monilla ei ole tilaisuutta tai aikaa irroittautua moneksi kuukaudeksi arjesta omatoimiseen maailmalla kulkemiseen ja esim. eri mantereiden tarkkaan tutkailuun. Monilla perheet, työasiat, tai terveydelliset seikat, estävät perusteellisen maailmalla koluamisen."Oravanpyörä" on useille ihmisille kylmä totuus ja siitä irroittautuminen ei aina ole helppoa, joten matkatoimiston räätälöimä unelmareissu on monille paikallaan.  

Eri mantereiden näkeminen eksoottisine villipetoineen, paratiisisaarineen, suurkaupunkeineen, viidakkoineen, aavikkoineen, muinaisine temppeleineen, jyhkeine vuorineen ja vaikkapa alkuasukasheimoineen, on usein se riittävä sysäys matkalle lähtöön. Vaikka maailmanympärimatka kuulostaa usein vaivalloiselta ja hankalalta niin sitä se ei ole. Hyvin suunnitellussa valmiissa paketissa kaikki on otettu huomioon ja matkailija pääsee nauttimaan itse reissusta ilman huolen häivää.

Kestot: 
Reiteistä ja aikatauluista riippuen reissu voi kestää parista viikosta aina koko loppuelämän kestävään matkaan. Nopeimmillaan matkan voi tehdä n.10 päivässä, mutta siinä aikaa tulee vietettyä suurimmaksi osaksi lentokoneessa. Jos on toteutettavissa, niin aikaa kannattaa varata vähintään 3-4 viikkoa.

Hinnat:
Hinta koostuu reitistä, lentomääristä, kohteista, sekä esim. majoituksen laadusta. Lisää hintaa tulee jos haluaa matkustaa turistiluokan sijaan ykkösluokassa. Karkeasti arvioiden n.2000€:ta aina halutessaan kymmeniin tuhansiin euroihin.Reittiesimerkkejä hintoineen:
 
Area tarjoaa ainakin seuraavia: Helsinki - Singapore - Denpasar Bali (Indonesia) - Sydney - Queenstown (Uusi Seelanti) - Honolulu - Helsinki, hinta alkaen 2 486 €/hlö
Tai:
Helsinki - Papeete (Ranskan Polynesia) - Sydney - Melbourne - Perth - Singapore - Helsinki, hinta alkaen 2 380 €/hlö

Finnmatkat tarjoaa:

Kolmen mantereen lennot:Helsinki - New York - San Francisco - Hong Kong - Bali - Singapore - Bangkok - Helsinki
alk. 1759€
tai:
Kuuden mantereen lennot alk. 3149€:
Helsinki - Lontoo - Kapkaupunki - Johannesburg - Hong Kong - Perth - Sydney - Auckland - Los Angeles - Miami - Buenos Aires - Madrid - Frankfurt - Helsinki

Lisäksi reittejä tekee mm. Kilroytravels ja Mr.Travel