©

Hyppy kuplivaan tulivuoreen, Pucon Chile

10,000$ sävärit
 
Varmasti kaikkien aikojen kallein ja hulluin Benjihyppy missään. Kuvittele kuuma aktiivisen tulivuoren kupliva laava ja itsesi syöksymässä kirkuen suoraan sitä kohti. Kuvittele sitten riskit joita tällaisessa hypyssä on väistämättä olemassa, varsin konkreettisesti suoraan silmiesi edessä
 
Etsi lentoliput Santiagoon tästä (jatko bussilla Puconiin) 

Ota sitten hetki ja kuvittele kauhusta tärisevä lompakkosi Mastercardeineen ja Visoineen nurkassa. Jos vieläkään ei kiinnosta heittää hommaa sikseen, niin ehkä olet oikealla polulla.

Hyppy on osa 6-päivän aktiviteettipakettia, joten pelkästä hypystä et joudu pulittamaan vajaata 10,000 dollaria, mitä koko homma kustantaa (miinus matkat). Mukana majoitus ja muita aktiviteettejä. Itse hyppy tapahtuu kraaterin päällä leijuvasta helikopterista ja paluumatka liihottamalla köyden varassa helikopterin perässä. Pucon on Chilen seikkailumatkailun keskus joten tekemistä löytyy vaikkei tulivuori kiinnostaisikaan. Kalastusta, vaellusta, koskenlaskua ja vaikkapa ratsastusta. Talvikuukausina jopa lumilautailu on mahdollista tulivuoren poluilla.

Varmasti ainutkertainen kokemus jolle ei vertailupintaa löydy muuten kuin syöksymällä itse pääedellä kieh
uvaan tulivuoreen.

Joudut myös kirjoittamaan vastuuvapautuslomakkeen sillä riskejä todellakin on sen verran olemassa.

Varaa aktiviteettipaketti tästä (ei sisällä matkoja)

- Hinta: 9995$


_________________________________________________________________________

Nevis Highwire -Uusi-Seelanti, Queenstown (134m)

Lennot Aucklandiin
(Aucklandista jatkolento Queenstowniin)
Hotellit Queenstownissa

Videot hypyistä


Kaikkien Benjihyppyjen äidiksikin kutsuttu Nevis Highwire vie hyppäämisen uudelle tasolle. Nyt ei kyseessä ole silta eikä rakennus vaan laakson molemmin puolin viritettyjen vaijereiden varassa kulkeva koppi joka vie hyppääjän suoraan Nevis-joen yläpuolelle 134 metrin korkeudelle. Vaikka kyseessä ei ole maailman korkein Benjihyppy, niin sen sanotaan olevan selkeästi villein ja säväyttävin maailmassa. Vapaapudotuksen kesto huimat 8.5 sekuntia. Jopa kokeneimmat adrenaaliinijunkkarit ja Benjihirmut myöntävät paikan saavan kädet ja polvet tutisemaan. Jopa nelivetomaasturilla tehty menomatka on kokemisen arvoinen. Hypättyään hyppääjä irroittaa jalkansa vaijerista ja kääntyy istuma-asentoon ihailemaan maisemia, vaappuessaan takaisin kohti koria.

Hinta hyppypaketille: 240$ (sisältää kuljetuksen ja T-paidan)

Varaukset: AJ Hackett International (voi varata myös Queenstownista) GRATIS KONKURRANSER
_____________________________________________________________

Bloukrans Ri
ver Bridge, Etelä-Afrikka (216m)

Garden routen, Tsitsikamma alueella, Etelä-Afrikassa sijaitseva silta on tunnetusti maailman korkein kaupalliseen benjihyppäämiseen valjastettu silta. Hyppykorkeus on vaatimattomat 216 metriä ja hyppy n.160m joten putoamisaika on keskimäärin lähes seitsemän sekuntia. Maisemia ja kelloa kerkeää matkalla vilkuilemaan tovin jos toisenkin. Hyppy tapahtuu normaalisti sillalta.
Kokeilu
suositus: Hyppää kaverin tai elämänkumppanin kanssa tandemhyppy.

Tätä ei kannata missata sillä kaiken kokeneet extremekuninkaatkin myöntävät sydämen hakanneen ja polvien lyöneen loukkua. Paikalla on myös toinen kokeilemisen aktiviteetti eli Flying Fox köysiliuku, joka antaa maisemienihailulle aivan uuden merkityksen.

Etelä-Afrikka ei muutenkaan ole matkailumaa sieltä huonoimmasta päästä. Mm.
Valkohaisukelluksia on mahdollista seurata Protea Banksissa.

Matkustaminen paikalle:


Lennot joko suoraan Port Elizabethiin tai sitten Kapkaupunkiin ja siitä vaikka jatkolennolla tai autolla Plettenberg Bay:in. Tästä sitten vaikka vuokra-autolla pitkin N2 Highwayta, hyppypaikalle. Kyyti järjestyy kyllä aina.

Lennot ja matkapaketit Port Elizabethiin ja Kapkaupunkiin:
Supersaver
HOTELLIVARAUKSET
__________________________________________________________________

Verzasca Dam, Sveitsi (220m)


-James Bond Benjihyppy -Euroopan legendaarisin kohde

Ehkä maailman kuuluisin Benjihyppy löytyy Euroopasta, eteläisen Sveitsin Ticinosta. Korkeudensa lisäksi tämä patohyppy tuli kuuluisaksi James Bondin hypättyä siitä Goldeneyen alussa. Paikka on helppo suomalaisten saavuttaa joten matkakustannukset eivät nouse tähtitieteellisiksi

Ainutlaatuisen hypyn tehdäksesi sinun tulee olla todistettavasti hyvässä fyysisessä kunnossa (yli 65 tarvitsevat lääkärin suostumuksen) etkä saa painaa yli 110 Kg. Yli 70-vuotiaat eivät saa hypätä. Alle 18-vuotiaat tarvitsevat vanhemmiltaan kirjallisen suostumuksen (!)


Paikka on varmasti vierailun arvoinen jokaiselle hurjista Benjihypyistä kiinnostuneille. Sillä tämän erikoisempaan tai korkeampaan paikkaan et helpolla pääse. Pääsetpähän vielä kertomaan kavereille Bond-iltamissa että eihän tuo nyt ollut pahakaan rasti.

Lennot
 
Hotellit 

Helpointa lienee ottaa lento joko
Italian Milanoon ja jatkaa siitä junalla Sveitsin puolelle Ticinoon tai lentää Sveitsin puolella Luganoon ja jatkaa siitä junalla tai bussilla.

Videot hypyistä: Bond-Goldeneye - Muita hyppyjä________________________________________________________________________


Royal Gorge Suspension Bridge, Usa (321m)

321 metriä suoraa pudotusta kertonee kaiken tarvittavan tästä pikkusillasta. Arkansas Riverin yläpuolella leijuva silta houkuttelee väkeä ympäri maapallon jatkuvana virtana ja itse pudotus ei jätä jossiteltavaa. Jos sillalta heittäytyminen kohti jokea ei saa pumppua liikkeelle, niin sitten ei mikään. Kaikkien Benji-intoilijoiden pakkorasti. Pakkaa kamppeet, vaipat ja hyppää koneeseen.Matkustaminen suomesta:

Etsi lennot tästä -Lentohaku
Hotellitarjoukset

Lento mihin tahansa Coloradon kaupungeista ja liikenneyhteydet ovat erinomaiset. Esim. Lennä Denveriin ja olet jo käytännössä perillä. Avaa vain suusi.