©

Venezuelan helmi - Maailman korkein vesiputous

Suurimpia vesiputouksia mietittäessä yleensä ensimmäisenä tulee mieleen kuuluisat Niagaran putoukset Usassa ja Victorian putoukset (Victoria Falls) Sambesijoessa, Afrikassa. Tämä on osittain totta, mutta nämä putoukset ovat kuuluisia niiden suurista vesimassoista ja leveydestä, ei korkeudesta. Jos haluaa nähdä maailman korkeimman, lähes kilometrin korkuisen putouksen on suunnattava matka kohti Venezuelaa.

Matkat Suomesta!
LENNOT

Huima 979 metriä korkea vesiputous sijaitsee Venezuelan Canaimanin kansallispuistossa ja näky on vaikuttava. Korkeudesta ja kovista tuulista johtuen vesimassat muuttuvat usvaksi ennenkuin osuvat maahan ja tämä saa aikaan lähes sadunomaisen näkymän jollaisesta moni vain haaveilee.

Ulkopuolisen maailman tietoisuuteen putouksen saattoi amerikkalaislentäjä Jimmie Angel, joka kultaa etsiessään yritti laskeutua vuoren laelle. Koneen renkaat kuitenkin upposivat pehmeään maahan ja seurue joutui laskeutumaan paikalta jalkaisin. Matka ihmisten pariin kesti 11 päivää ja tarina levisi nopeasti. Nimi Angel Falls annettiin heidän kunniakseen.

Järjestetty retki
paikalle on hyvä idea ihan turvallisuudenkin kannalta ja se on erinomainen tapa saada elinikäisiä kavereita matkan jakavista kohtalontovereista. Vierailu putouksilla antaa myös ikuiset kehuskeluoikeudet kavereita vastaan, jotka ovat vierailleet esim. Niagaralla tai Victorian putouksilla. "Olenpa nähnyt maailman korkeimman vesiputouksen" piste. Beat that.Hoida itsesi mihin tahansa Venezuelassa. Joko Usa:n kautta tai vaikkapa Meksikon kautta lentämällä. Miami (Usa) ja Mexico City (Meksiko) lienevät edullisimmat vaihtoehdot. Venezuelasta etsi jatkolento
Canaimaan. Tämä ei välttämättä hoidu yhdellä lennolla ja yöpyminen esimerkiksi Ciudad Bolivarissa ei ole mahdottomuus. Loppumatka paikalle hoituu yleensä pienellä lentokoneella kuten Cessnalla. Paikalle päästyäsi löydät kyllä nopeasti matkatoimiston jonka kautta voit varata opastetun "retkikunnan" paikalle.


Lennot Ciudad Bolivariin:

Eticket ja Travellink