©

FIRENZE TÄYNNÄ TAIDETTA - TAIDEGALLERIOITA JA KATUTAIDETTA

Jos haluat matkaltasi taide-elämyksiä, ostosmahdollisuuksia, historiaa tai vaikkapa kävelyretkiä maaseudun viinitiloille, Firenzeä parempaa paikkaa on vaikea kuvitella
 
Hotellivaraukset Italiasta:
TRIVAGO - HOTELLITARJOUKSET

ILMAISET TUOTTEET

Alue on toiminut vuosisatojen aikana inspiraationa niin taitelijoille kuin muusikoillekin, eritoten renesanssin aikana. Mm. Leonardo da Vinci, Michelangelo ja monet muut ovat hakeneet Firenzen ainutlaatuisesta ilmapiiristä innoitusta töihinsä. Maailman kuuluisimpia taidegallerioita, kirkkoja ja paljon muuta joita historian ja taiteiden ystävä ei voi jättää näkemättä.

Illan pimetessä
taiteilijat ja taiteenystävät ilmestyvät kaduille viettämään
tunnelmallista iltaa. Kaduilla törmää niin muusikoihin, katumaalareihin kuin runoilijoihin ja performanssitaiteilijoihinkin. Miljoonia ihmisiä vierailee kaupungissa vuosittain, mutta silti kaupunki henkii verkkaista elämänmenoa ja rauhallista tunnelmaa.

Shoppailija
löytää kaduilta korkealaatuisia muotiliikkeitä laidasta laitaan ja katukuvassa näkyykin hyvin että Firenze on myös muodikkaiden (lue: Muotitietoinen design Rooma) ihmisten kaupunki. Lisäksi kultasepät ja kenkäliikkeet ovat vahvasti edustettuina.
Toscana on ruoka-alueena yksi maailman kuuluisimpia joten viinejä ja juustoja kannattaa maistella oikeen ajan kanssa. Ravintoloita ja pikkukuppiloita on joka puolella, mutta autenttisinta elämystä etsivät tietävät mennä hieman syrjempään kuin aivan keskustaan. Jos meinaa shoppailemaan, saattaa olla hyvä idea hommata kivat ansiot sillä parhaat liikkeet tekevät nopeasti ison loven lompakkoon.

Nähtävyydet ja Kulttuurikohteet

Toscana
-Firenzestä järjestetään retkiä Toscanan viiniseuduille niin busseilla kuin pyörilläkin. Omalla autolla aluetta pääsee haravoimaan huomattavasti kattavammin.

Galleria degli Uffizi
-Maailman hienoimpia taidegallerioita joiden aarteet lahjoitti vaikutusvaltaisen Medicien-suvun viimeinen jäsen. Suku oli tunnettu rakkaudestaan taiteeseen. Galleriasta on täynnä merkittävien taiteilijoiden kauniita teoksia sekä veistoksia.

Accademia -Daavidin jättimäinen patsas on jokaisen nähtävä kerran elämän aikana

Piazza del Duomo
-Santa Maria del Fioren katedraalin kattofreskot. Itse rakennus ja sen veistoksetkaan eivät jää paljoa jälkeen. Aukio on turistivirrasta johtuen kohtalaisen infernaalinen kokemus, mutta täysin sen arvoinen

Palazzo Pitti ja sen yhteydessä oleva puutarha, Giardino di Boboli. Palatsin Pitti-suku möi Medicien-suvulle vuonna 1549. Puutarha syntyi vuotta myöhemmin. Palatsista löytää kattavan kokoelman Medicien renesanssiajan taidetta.

Santa Croce
-Kirkko toimii hautapaikkana mm. Michelangelolle, Machiavellille ja Galileo Galileille

Bargello
-Entinen vankila toimii nykyään nimellä Museo Nazionale ja sieltä löytää kattavan kokoelman renesanssiajan mestareiden töitä mm. Michelangelolta ja Donatellolta


Linkkejä


Firenzen kotisivut
-About Florence.com
Videoita Firenzestä
Trenitalia (Italian junat -liput, aikataulut ym.)