©

VIINITARHOJA JA PIKKUKYLIÄ RANSKALAISITTAIN

Etelä-Ranskan kiertomatkat ovat saavuttaneet suuren suosion Ranskaan matkustavien keskuudessa. Ensimmäisen kokemuksen kauniiseen alueeseen saa helposti ja asiantuntevasti hyvän oppaan johdolla, joka tuntee alueen pintaa syvemmältä.

Löydä halvimmat
(ja paljon paljon muuta -Napsi parhaat päältä)

Provence on alue Etelä-Ranskassa ja se on laajalti tunnettu upeista kylistään, kauniista laaksoistaan, viini- ja oliivialueistaan, sekä mm. kalkkikiviluolistaan. Pienet idylliset tiet puikkelehtivat kylästä toiseen ja varsinkin polkupyörällä tehty kiertomatka jättää taatusti pysyvän vaikutuksen herkistyneeseen reissaajaan.

Tekemistä matkalla

Matkalla yleensä vieraillaan
kauniissa kylissä jossa aika kulkee vieläkin omaa rataansa ja lisäksi maistellaan paikallisten itse tuottamiaan viinejä heidän tiloillaan, sekä vaikkapa oliiviöljyä ja juustoja. Ruokailua harrastetaan tunnelmallisissa pienissä paikallisravin
toloissa ja lienee sanomattakin selvää, että ruokakulttuuri alueella on ainutlaatuisen herkullinen. Kuvauksellisia maisemia, laaksoja, tarhoja ja aitoa Ranskalaista maaseutua riittää vakuuttamaan härkäpäisimmänkin skeptikon pauloihinsa. Surkeinkin kameramies saa täällä uutta tuulta purjeisiinsa.

Liiallinen turismi ei ole vielä jyrännyt tätä idylliä, joten aikaa on vielä kokea jotain ainutlaatuista näinkin lähellä Euroopassa.

Pyöräily

Pyöräily alueella ei vaadi juurikaan erikoisvarusteluja tai rautaista kuntoa. Hyvä peruskunto ja huollettu polkupyörä riittänevät. Välimatkat eri kylien välillä ovat pienet joten liiallinen kuivamuonan ja retkieväiden pakkaaminen on turhaa. Tällä alueella ruoasta ei tule ensimmäisenä puute. Vaatepuolella yleensä riittää varsin kevyt varustautuminen, kuten tuulipuku kylmemmille päiville sekä shortsit ja t-paita lämpimimmille. Kenkiin kannattaa panostaa joten hyvät ja kestävät trekking-kengät eivät ole ostoksia sieltä huonoimmasta päästä. Jonkinlainen satulalaukku pyörän huoltovälineineen on järkevä valinta. Teltta tarakalle majoitus-suunnitelmista riippuen.

LISÄTULOJA KOTONA
Netissä on yllättävän helppo ansaita ekstrarahaa ja sitä on tarjolla paikassa jos toisessakin.