©

Matkailuaiheisia televisio-ohjelmia

Tästä alkuun, myös Televisiosta - Klikkejä ja klökkejä

Lonely Planet

Lonely Planet kotisivut
Lonely Planetin, tuon reppureissaajien raamatun televisioversio. Maa kerrallaan ympäri planeettaa pikkubudjetilla ja reppureissaajan näkökulmasta. Nykyään sarja tulee nimellä Pilot Guides tai Globe Trekker (Usa). Suomessa ja sarjaa esittää Yle, nimellä Matkapassi. Travel Channelin vakio-ohjelmistoa. Ian Wright on legenda.


Madventures
Madventures kotisivutEi liene suomessa yhtään ihmistä kuka ei tiedä keitä ovat Riku ja Tunna. Backpacker ikoneiksi nousseet kaverukset reissaavat suvereenisti ympäri planeettaa ja paukkivat reittejä joita monet eivät tallaa. Kolmoskausi tuloillaan. Subtv näyttää. Heitetään kynät nurkkaan ja hajotaan pakkaseen, sunnuntaisten lätkäsessioden äärelle. Sarjan kolmas tuotantokausi alkoi 5.4.2009 ja sitä esittää Subtv sunnuntaisin 22.00. Luvassa on kymmenen uutta jaksoa ja tällä kertaa läppä lentää englanniksi.Long Way Round ja Long Way DownSarjan Kotisivut

Ewan McGregorin ja Charlie Boormanin moottoripyörämatka Lontoosta New Yorkiin. Eurooppa, Venäjä, Aasia, Alaska, Kanada ja Usa moottoripyörän selässä. Subtv on ainakin näyttänyt kyseisen sarjan. Sarjasta on ilmestynyt myös toinen osa jossa kaverukset ajavat Englannista aivan Afrikan eteläkärkeen. Kulkee nimellä Long Way Down.
Extreme Travellers

Extreme intoilija kiertävät planeettaa etsien säväreitä sen jokaisesta kolkasta. Tulee Travel Channelilla.

No Reservations / A Cook's Tour

Sarjan kotisivut
Huippukokki Anthony Bourdain ei kuvia kumarra ja kessu käryää (Lopettanut nykyään). Ravintolayöhön kyllästynyt kokki pakkaa kamppeensa, kiertää planeettaa, kirjoittaa ja syö mitä paikallisia ruokia maailman joka kolkassa. A Cook's Tour on miehen ensimmäinen sarja ja uudempi No Reservations jatkaa samoilla linjoilla hieman ammattimaisempaan tyyliin hiottuna. Tulee Jimiltä.
Michael Palinin reissutKotisivut


BBC:n tuott
ama ohjelmien sarja seuraa Monty Python sarjasta tuttua näyttelijää Michael Palinia ympäri maapalloa eri sarjojen muodossa. Around the World in 80 Days, Pole to Pole, Full Circle with Michael Palin, Michael Palin's Hemingway Adventure, Sahara with Michael Palin, Himalaya with Michael Palin, Michael Palin's New Europe.
B
BC ja Yle näyttää näitä aika ajoin. Julkaistu myös kirjoina.

Going Tribal / Tribes

Going Tribal kotisivut
Entinen kuninkaallisen laivaston sotilas, Bruce Parry pistää itsensä koetukselle ja matkustaa elämään eri heimojen parissa ympäri maailmaa. Kuukauden kerrallaan mies kärvistelee heimojen parissa, ymmärtääkseen paremmin kyseisen heimon elämää. Sarjaa on tuotettu 3 kautta ja sitä esitetään Discovery Channelilla.


Inside Luxury Travel

Kotisivut
Sarjassa matkustetaan luksustyyliin ympäri maailmaa ja näytetään kateellisille katsojille millaista on matkustaa kun rahasta ei ole puutetta ja kaikki ovet ovat avoinna. Sarjaa näytetään Travel Channelilla.


Treks in a Wild WorldKotisivut
Tiukkaa matkailua maailman kaukaisimmissa kolkissa perehtyen alueisiin pintaa syvemmältä. Travel Channel näyttää suomessa.
World Travels

Kotisiv
ut

Kanadalaiset Robin Esrock ja Julia Dimon matkaavat ympäri planeettaa jahdatessaan jutun aihetta ja taistellen deadlineja vastaan. Peruutettuja lentoja, erikoisia ihmisiä, outoja ruokia ja ihmeellisiä paikkoja. Matkalaukkuelämää. Travel Channelin ohjelmistoa.1000 Places to Visit Before You Die

Kotisivut
Albin ja Melanie Ullen juontama televisio-ohjelma katsastaa maailman ehdottomia helmiä ja matkakohteita joita ei k
annata missata. Ohjelmaa esitetään ainakin Travel Channelilla.