©

 
Alanya on kaupunki välimeren rannalla Turkissa ja sen asukasmäärä on n. 400 000. Hyvänä rantakohteena tunnettu Antalya on kuitenkin paljon muutakin
 
Kaikki Hotellit tarjouksineen 
LENNOT

Vaikka Välimeren lempeä ilmasto tuo paikalle erityisesti rantalomailijoita, sen tarjonnasta löytyy myös upeita retkiä erilaisiin historiallisiin nähtävyyksiin sekä muuta mielenkiintoista tutkittavaa, kuten Antalyan kaupunki n. 140 kilometrin päässä ja maailmankuulut Turkkilaiset kylpylät. Kohteen suosio lomailijoiden keskuudessa on kehittänyt palveluja jokaiseen tarpeeseen joten vierailijan on helppo nauttia matkasta.

Vaikka Alanya onkin melkoisen turistikeskuksen maineessa (ilmeisistä syistä), sieltä löytää myös kohtuu helposti omaa rauhaa ja aitoa Turkkilaista kulttuuria. Pitää vain raapia hieman pintaa syvemmältä.

Rannat ja vesiurheilu:

Turkin Rivieraksi kutsuttu Alanya on ensisijaisesti rantakohde ja hiekkarannat kutsuvatkin niin auringonpalvojat kuin vesiurheilijat nauttimaan lämmöstä ja hiekasta. Rannoilla voit vuokrata vesiskootterin, vesihiihtää, roikkua varjon varassa veneen perässä, ajella banaaniveneillä, sukellella, snorklata tai vaikkapa vuokrata polkuveneen. Ranta on täynnä baareja ja ravintoloita joten nälkä ja jano ei tule yllättämään hiekalla tummuvaa rantaleijonaa. Rantalomaa etsivät saavat rahoillensa varmasti vastinetta.

Ravintolat ja i
ltaelämä:

Yöelämä Alanyassa jatkuu aina aamun pikkutunneille asti. Diskoja, ulkoilmadiskoja sekä musiikkiravintoloita löytyy lukemattomia aina teknosta salsaan tai heviin jne. Turkkilaista musiikkia pääsee myös nauttimaan lukuisissa ravintoloissa. Hieman turistialueiden ulkopuolelta löytyvät paikallisten suosimat ravintolat joissa hinnat ovat halvemmat ja illanvietto on aitoa Turkkia. Tässäkin pätee sääntö että jos turistien kanssa juhliminen ei kiinnosta, kysy paikallisilta missä he viettävät iltaa esimerkiksi perheidensä kanssa. Jos tuuri käy, saatat löytää todellisia helmiä. Lomakaudella Antalya on hereillä yötäpäivää.


Retket ja aktiviteetit:

-Siistit veneretket (Jopa Kyprokselle tiettyyn vuodenaikaan)
-Pamukkalen mineraalikylvyt

-Aqua Park Waterplanet

-Citadel Hill (linnoituskukkula)

-Manavgatin kansallispuisto ja sen
aktiviteetit
-Aspendos Amfiteatteri

-Vanhakaupunki

-Cleopatra's Beach (erityisen valkoinen hiekka)Turkkilainen keittiö:

Turkkilainen keittiö on yksi maailman arvostetuimmista vaikka Suomessa se ei aivan yleisesti tunnettu fakta olekaan. Sille ominaisia piirteitä ovat erittäin mausteiset ruuat jota mm. pehmeät jogurttikastikkeet täydentävät maistuvaksi kokonaisuudeksi. Suurimmalle osalle tulee varmasti Turkkilaisesta ruoasta mieleen ne nakkikitskojen ja pitserioiden tarjoamat pahvilaatikolliset mitä kummallisimman makuisia annoksia. Turkkilainen kebab on toista luokkaa. Lampaasta valmistettu kebab tulee lyömään näihin grilliruokiin tottuneet ällikällä taatusti. Tasoeroa on ja paljon.

Alkupalat eli Meze, on myös herkullinen kokemus. Mezessä tärkeintä on pienien erilaisten alkupalojen määrä ja niiden nauttiminen saattaa kestää jopa tunteja. Täytetyt vihannekset eli Dolma, ovat myös herkullinen osa Turkkilaista ruokailukokemusta. Suosituin liha on lammas ja tunnetuin jälkiruoka lienee "kerrosleivonnainen"
Baklava. Kadulta saa joka päivä tuoretta ja herkullista Ekmek-leipää, joka muistuttaa vahvasti rapeaa ranskanleipää. Nokkelat kotikokit loihtivat näistä varsin herkullisia kokonaisuuksia paikallisien herkkujen kanssa.

Ruoka tietysti huuhdotaan alas Turkkilaisella anisviinalla,
Rakilla.

Katso Alanyan Ravintolat tästä

Videoita Alanyasta
Turkish Tourism -Sivusto
Hienot Kasinosivut
(photo credits 1 ja lisenssi - 2)