©

Koskenlaskupaikat ja Koskenlasku esittelyssä

CORUH RIVER , Turkki - IV-V tason koskia

(vaikka muille jakaa)

Kackar vuorien henkeäsalpaavissa maisemissa Turkissa virtaava Coruh on yksi euroopan parhaimmista ja epäilemättä kauneimmista koskenlaskukohteista. Touko- kesäkuussa vuorilta sulanut lumi tekee koskesta ärjyvän jättiläisen saaden aikaan IV-V tason kuohut. Vain kovimmille äärijätkille ja todella kokeneille
raftaajille. Joelle on ehdotettu patoamista joten mene vielä kun voit.

Voit valita päivän reissuista usean päivän retkiin joella.

Matkustaminen:
Etsi edullinen lento Turkkiin (Ankara, Antalya, Istanbul...) ja etsi jatkolento Erzurumiin jossa opas on vastassa.

Etsi halvimmat lennot tästä

______________________________________________________


SJOA , Norja -Skandinavian jättiläinen

Kotisivut ja varaaminen
Videoita Sjoan koskenlaskusta

Pohjoismaiden ja Norjan parhaan koskenlaskupaikan titteli menee Norjan Sjoalle. Upeat maisemat, kaikentasoiset kosket ja kattavat retkipaketit tekevät kohteesta ensiluokkaisen kohteen koskenlaskuun. Retkien kestot aina kolmen tunnin nopeista kastautumisista, kahden päivän elämysreissuihin joella. Myös talvella järjestetään koskenlaskua. Koskia, upeissa kanjonimaisemissa virtaavasta joesta löytyy luokista II-V. Euroopan ehdotonta parhaimmistoa ja mikä parasta, sijainti lähellä. Ei kannata missata jos homma vähänkään kiinnosta.

Joella voi harrastaa
myös muita vesiaktiviteetteja. Alueella leiriytymistä.

Lennot Osloon: Etsi tästä ja vertaa hintoja

_________________________________________________________


NOCE RIVER, Italia -Aktiviteettejä kesät talvet

Val di Solen kotisivut (varaukset ym)
Videot koskenlaskusta Noce Riverillä


Val di Solessa, Italiassa sijaitseva Noce-joki on melojan ja koskenlaskijan paratiisi. Yhdestä Euroopan suosituimmasta ja laadukkaimmasta koskenlaskujoesta löytyy III, IV ja V -tason koskia, joten kunnon kuohuista haaveilevat eivät pety. Suuret aallot ja virrat antavat hommalle lentoa kun lautta haukkoo nokka pystyssä ilmaa kuohujen keskeltä ja vesimassat hakkaavat kasvoja. Pitkän jokipätkän maisemat eivät myöskään ole sieltä surkeimmasta päästä. Paikalle on helppo saapua koskenlaskuun sillä kaikki on tehty asiakkaille valmiiksi ja koskeen pääseminen ei vaadi kuin lyhyen opastuksen, eikä pitkiä luentoja tai kursseja. Yksi euroopan monipuolisimmista koskenlaskukohteista.

Koskenlaskukausi alkaa toukokuussa.

Lisäksi paikalla voi harrastaa vaikkapa riippuliitoa, maastopyöräilyä, kanjonivaellusta, kalastusta ym. kesäistä toimintaa. Val di Sole on myös erittäin tunnettu talviurheilukeskus, joten ulkoilmalomailijoille sitä on helppo suositella.

Lennot joko Veronaan tai Milanoon ja siitä on hyvät kulkuyhteydet suoraan paikalle esim. bussilla tai vaikkapa Fly Ski Shuttlella.

Löydä halvimmat lennot Milanoon ja Veronaan tästä
Ilmaispalkinnot niille jotka ei jätä mitään käyttämättä
Hotellihaku Val di Sole, Mezzana


(-Photo credits)

___________________________________________________________

DALARNA, Ruotsi
-Koskenlaskua aloittelijoille

Videoita koskenlaskusta
Tietoa kohteesta

Ei vaikeita koskia vaan rauhallista melontaa ja pikkukiihdytyksiä poikkeuksellisen kauniissa maisemissa. Erittäin hieno paikka aloittelijoille ja suurempiin koskiin kykenemättömille. Tunnelmakoskenlaskua parhaimmillaan. Jos hurjailu ei kiinnosta, tämä on varma valinta. Etuna myös läheinen sijainti. Kuvankaunis alue länsiruotsissa lähellä norjan rajaa. Alueella voi harrastaa myös ulkoilua, vaellusta, ratsastusta ja vaikkapa kalastusta Ruotsin kauneimmissa maisemissa.

Lennot joko suoraan Moraan tai Tukholman kautta: Eticket, Travellink

Hotellitarjonta: Falun - Mora

Myös junayhteydet Dalarnaan ovat hyvät esim Tukholmasta, josta Borlangin kautta voi jatkaa Moraan ja pelipaikoille. Omalla autolla pääseepi suoraan.