©

JAKSO 3 -WEST AFRICA

PISTEET: 1,5/5

Ekstraklipit jaksosta
Kotisivut

Tuotantokauden 3. jakso oli hieman omituinen katselukokemus. Vaikka edellisissa jaksoissa oli hetkittäisiä epäselvästi rytmitettyjä kohtauksia ja osittain liian paljon juontoja, niin tässä jaksossa niitä oli molempia liikaa.

Jaksossa hypittiin nopeassa tahdissa kohtauksesta toiseen ja Afrikkalaisten yhteisöjen parista nopeasti seuraavaan, joille kaikille tuntui olevan yhteistä eläinuhrien käyttö menoissaan. Vaikka ohjelman tarkoitus on esitellä matkakohteita ja niiden ihmisiä, sekä eri kulttuurien erikoisia piirteitä, niin tässä jaksossa ei matkailulla juuri ollut osaa eikä arpaa. Toinen toistaan rankempia heimoriittejä ja menoja esiteltiin vain jonossa Rikun spiikatessa hengästyttävästi koko puolituntisen ajan.


Eläimiä pantiin hengiltä kiitettävästi, ikäänkuin esitelläkseen että näin täällä todella tehdään, repikää siitä katsojat ja provosoitukaa siellä pakkasessa. Jos koiran lahtaaminen huumorin sävyttämänä kauhistutti (ei allekirjoittanutta) niin odottakaapahan vain mitä nyt tuleman pitää. Tylsä montaasi samanlaisia kohtauksia, eri eläimillä kuten kissoilla ja jälleen koirilla. Epäselväksi jäi koko oletettavasti mielenkiintoinen kohde muuten. Balanssia siihen touhuun pojat sekä vähemmän höntyilyä ja pelkkien shokkiefektien metsästystä.
Ei Madventuresia halua katsoa hampaat irvessä ja kylmä hiki otsalla.

En tahtonut myöskään nähdä pikkulapsen kasvoihin viiltelyä noin havainnollistavasti. Olisin tyytynyt lopputuloksen näyttämiseen. Mitähän seuraavaksi jos tällainen polku avataan tallattavaksi?

Teksti -P.J.L