©


Maailma on täynnä hienoja ja legendaarisia urheilumatkoja, jotka sopivat hyvin suomalaiseen makuun. Tässä allekirjoittaneen näkemys siitä, mitkä ovat niistä mielenkiintoisimpia.

Mihin ikinä sitten matkustatkaan:
PELAA ILMAISTA RAHAA -Varmasti mielenkiintoisin mitä ei kannata jättää välistä!
FREE POWER & CDON - NIELSEN

Jalkapallon MM-kisojen loppuottelu

Jalkapallo on maailmalla ristitty kuningaslajiksi, eikä suotta. Se on ylivoimaisesti maailman mahtavin laji. Ei ole siis ihme, että koko maailma on varpaillaan, kun vuorossa on MM-kisojen finaali.

Monacon F1-kisa

Formula 1 on monien mielestä moottoriurheilun kuninkuusluokka, jonka kauden kohokohtiin lukeutuu puolestaan Monacon kisa. Ahtaalla katuradalla ei yleensä nähdä ohituksia. Ruhtinaskunnan kaduilla autojen vauhti toisaalta näkyy selvimmin. Suomalaisista Monacon F1-kisan ovat voittaneet Keijo Rosberg, Mika Häkkinen ja Kimi Räikkönen.

Matkat Suomesta paikanpäälle voit varata Supporterpalacelta  

Jääkiekon olympiafinaali


Jääkiekko on pitkään kuulunut suomalaisten suosikkilajeihin. Lajin maailmanmestaruuskilpailujen arvostus on vuosien varrella laskenut, mutta olympialaiset sytyttävät yhä. Toisin kuin jalkapallossa, jääkiekossa Suomeltakin voi odottaa hyvää tulosta

Wimbledonin tennisturnaus


Nykymuotoinen tennis kehitettiin Englannissa 1800-luvulla, mutta samankaltaista peliä tahkottiin jo antiikin Kreikassa. Wimbledonissa hutkitaan maailman arvostetuin ja vanhin tennisturnaus. Se on ainoa ruohoalustalla huiskittava Grand Slam -turnaus. Turnauksen perinteet ja historia säväyttävät muitakin kuin tennisfaneja.


Super Bowl


Super Bowl on amerikkalaisen jalkapallon NFL-liigan loppuottelu. Se lukeutuu maailman suosituimpiin urheilutapahtumiin. Suomessa laji on lastenkengissä, mutta Amerikassa sen jalkoihin jää moni suosittu joukkuepeli.


Urheilutapahtumasta saa eniten irti, jos on perillä lajin säännöistä. Kaikkea mahdollista nippelitietoa ei yleensä ole tarpeen tietää.

Lisäjännitystä voi tuoda esimerkiksi pienimuotoinen vedonlyöti. Pitää kuitenkin aina pitää mielessä, että maltti on valttia. Tappio, jota pelikassa ei kestä, on omiaan masentamaan penkkiurheilijan, vaikka tapahtuma olisi muuten ollutkin hieno. Pieleen mennyt - rahallisesti pieni - veikkaus ei kuitenkaan juurikaan harmita.

Teksti: Pekka Värre
Urheiluviikon päätoimittaja.

Muuta mielenkiintoista
:
Formulamatkat
Golfmatkat
Kuntolomat