©

VARAA MATKAT ALPEILLE


Tässä osiossa esittelemme muutamia laadukkaita laskettelijoille, lumilautailijoille, hiihtäjille ja muille talviurheilijoille suunnattuja Alppikohteita. Alppien rinteiltä sekä hiihtoladuilta ei kokoa eikä näköä puutu ja palvelut ovat tietysti huippuluokkaa. Alla muutamia poimintoja tunnetuista Alppikohteista vaikkapa vuotuista hiihtolomaansa suunnitteleville perheille tai vauhtilajien harrastajille.

SALZBURG -Itävalta

Idyllinen Salzburg on parhaimmillaan talvella ja pikkukaupungin taianomaiseen tunnelmaan rakastuu ensihetkestä alkaen. Laskettelijat ja hiihtäjät löytävät lukuisia kohteita aivan kaupungin läheisyydestä ja valinnanvaraa piisaa loputtomiin. Palvelut on huippuluokkaa ja hiihtobussit kuljettavat rinteisiin ja laduille vaikka suoraan hotellin ovelta. Illat voi viettää joissakin kaupungin lukuisista ravintoloista tai kaupungin tunnelmasta nauttien sen talvisilla kaduilla.

Salzburg: Kotisivut
Varaa matka netistä: STS Alppimatkat

ZERMATT -Sveitsi

Kuninkaallisten ja julkkisten suosikkipaikka eroaa valtavirrasta heti ensisilmäyksestä lähtien. Pikkukylän katukuvasta ei tavallisia autoja löydy vaan kulkeminen hoituu sähköautoilla ja hevostenvetäminä, reessä istuen. Zermatt on talviurheilijan paratiisi, josta ei puutu mitään. Euroopan korkeimmat baikat (Matterhorn ja Monterosa) yltävät yli 4000 m korkeuteen. Täällä voit hiihtää korkeammalla kuin missään muualla Euroopassa, 3 899 metrissä. Zermatin kolmella hiihtoalueella on yhteensä 74 hiihtohissiä ja 313 km hoidettuja rinteitä.

Zermatt: Kotisivut
Varaa matka netistä: STS Alppimatkat

BAD GASTEIN -Itävalta

Bad Gastein on yksi Itävallan suosituimmista hiihtokohteista. Hiihto onnistuu jopa 2700 metrissä merenpinnan yläpuolella ja korkeuseroa tulee 1500 metriä. Alueella huippumoderni hissijärjestelmä, vauhdikas iltaelämä sekä alueen kuuluisat kuumat lähteet, jotka tekevät siitä yhden Euroopan aidoista kylpyläkaupungeista. Kylässä on myös hyvät ostosmahdollisuudet, paljon baareja ja ravintoloita.

Bad Gastein: Kotisivut
Varaa matka netistä: STS Alppimatkat

CHAMONIX -Ranska

Chamonix, ”maailman alppihiihdon ja alppinistien pääkaupunki” Täällä tapaat koko lajin silmäätekevät sekä mahdollisesti lukuisia julkkiksia ja jopa kuninkaallisia. Chamonix on paikka josta ei harrastusmahdollisuuksia ja ylellisyyttä puutu. Kuningatarvuori, Les Grands Montets, ei juuri esittelyjä kaipaa ja sen 3275 metrin korkeudessa sijaitseva tukiasema tarjoaa lukemattomia mahdollisuuksia hiihtoon ja lasketteluun. Laskettelurinteet ovat keskitasoa vaativampia, joten ihan kokemattomille se ei ole paras mahdollinen laskettelukohde. Chamonix:ssa voit harrastaa lähes mitä vaan talviurheiluun liittyvää ja sen takia se kerääkin huippu-urheilijoita ja harrastajia maailman joka kolkasta. Luonnollisesti Chamonix on myös täynnä mahdollisuuksia upeaan illanviettoon lukuisissa ravintoloissa, baareissa ja yökerhoissa.

Kotisivut -Chamonix
Varaa matka netistä: STS Alppimatkat

SEEFELD SKI -Itävalta

Itävallan Seefeld tunnetaan erityisesti olympiatason hiihtomaastoistaan postikorttimaisissa alppimaisemissa. Latuverkostoa löytyy satoja kilometrejä ja laskettelurinteitä 24. Pisin lasku alkaa 2064 metristä ja pituutta laskulle tulee yli 2 kilometriä. Alueella on myös muita talvisia ulkoilureittejä sekä idyllisiä ravintoloita rauhallisesta oleskelusta haaveileville.

Seefeld: Kotisivut
Varaa matka suoraan verkosta: STS Alppimatkat

MONTEROSA / CHAMPOLUC -Italia

Italialainen pieni alppikylä Champoluc on idyllinen, rauhallinen ja ystävällinen matkakohde. Dufourspitze on Euroopan toiseksi korkein vuori (4634 m), ja sen eteläpuolella levittäytyy valtava Monterosa Ski, joka käsittää ”kolme eri maailmaa” Yksi näistä maailmoista on ihastuttava Champoluc joka sopii erinomaisesti perheille johtuen sen "vähemmän" vaativista hiihtoreiteistä ja rinteistä.

Alagnassa hiihtäminen on selvästi vaativinta ja alueella on myös virallinen offari jota kutsutaan ”Freeride Paradiseksi” Gressoneyn alueella laskettelurinteet ovat yleensä pitkiä sekä punaisia ja hiihtäminen on keskivaikeaa vaihtelevissa maastoissa

Monterosa -Ski: Kotisivut
Varaa matka netistä: STS Alppimatkat

FLACHAU -Itävalta

Vain tunnin ajomatkan päässä Salzburgin lentoasemalta sijaitsee Flachau. Alueen 350 rinnekilometriä tarkoittaa yhtä Itävallan suurimmista yhtenäisistä hiihtoalueista. Flachau kuuluu valtavaan Ski amadén rinnejärjestelmään johon kuuluu 270 hiihtohissiä ja 860 rinnekilometriä. Sama hissilippu kattaa koko valtavan alueen, joten turhaa säätöä ja valintaa ei tarvitse tehdä. Rinnetarjonta on kuin läpileikkaus kaikista rinnetyypeistä sillä siellä todellakin on kaikille jotain aina lastenrinteistä mustiin ammattilaisrinteisiin. Mahdollisesti modernein hissisysteemi koko Itävallassa takaa sujuvan laskettelupäivän ja rinteet ovat täynnä hotelleja, ravintoloita ja aurinkoterasseja. Rinnealueita voi vaihtaa kätevästi Snowspace-busseilla. Flachaun rinteillä lasketaan vuosittain Maailman Cupin osakilpailuja.

Flachau: Kotisivut
Varaa matka suoraan netistä: STS Alppimatkat

Hiihtolomalaisille
Voittorahalla reissuun täysin ilmaiseksi. 
Koe kuinka maaginen on tämä. Tutustumistarjous uusille vain täältä.