©

Jo legendaariseksi muodostunut junareitti Moskovasta jopa Pekingiin saakka houkuttelee edelleen matkaajia kyytiin ympäri maailman. Matkalla voi nauttia karun kauneista maisemista ,tavata muita matkaajia sekä paikallisia ihmisiä ja nauttia vaikkapa Venäläisen keittiön antimista ravintolavaunussa. 

Matkalla voi pysähdysten lomassa tehdä mielenkiintoisia ostoksia asemalla olevista kioskeista ja myyntikojuista sekä jutella paikallisten kanssa elämänmenosta. Junassa voi taas syventyä lukemaan vaikka Agatha Christien Idän Pikajuna -kirjaa ja mutustella paikallisilta myyjiltä ostettuja eväitä. Matka kestää noin viikon ja pituutta reitille Moskova-Peking tulee 9289 km.

Tavallisen lentolipun sijasta rauhallinen Mongolian tasankojen ylitys Kiinaan on erittäin varteenotettava vaihtoehto jos kaipaa matkallaan hieman perinteisempää seikkailua ja kokemusta. Tapaat taatusti paljon mielenkiintoisia ihmisiä ja vaikkapa Vodkapaukut paikallisten herrasmiesten kanssa savuisella asemalla, aamupakkasen purressa poskipäitä, jättää mieleen pysyvän muiston jota ei unohda koskaan.


MATKUSTUS JA VIISUMIT

Matkalle tarvitsee viisumin Kiinaan, Mongoliaan ja Venäjälle
. Viisumiasiat kannattaa hoitaa hyvissä ajoin vaikka kuukausia etukäteen, sillä niiden saaminen ja käsittely voi viedä aikaa.


Suomesta edullisinta on tulla Helsingistä Tolstoi-junalla tai bussilla Moskovaan mutta nopeammin reitti taittuu lentokoneella. Trans-Siperian juna lähtee Jaroslavskaja-asemalta
, joten junalla Moskovaan tultaessa, täytyy perillä vaihtaa asemaa.

Matkalippujen:
Lippuja voi myös kysellä VR:ltä ja sieltä ostettaessa liput lunastetaan Venäjällä varausnumeroa vastaan. VR neuvoo tarkemmin. Venäjältä (asemien myyntipisteet) liput saa kaikkein halvimmin, mutta useimmista tuntuu turvallisemmalta hoitaa liput jo Suomesta. Toimi näin

Tarkempaa tietoa junamatkasta ja hinnoista voi lukea
Pallontallaajista

VIDEO JUNAMATKASTA


LUE MYÖS:
Kiinan kiertomatkat

Erikoiset matkakohteet