©

Harva matkakohde löytyy yhtä halvalla matkatoimistojen valikoimista kuin Egypti ja varsin rajallinen valikoima kohteita pystyy tarjoamaan yhtä paljon

 Matkavaraukset Egyptiin

(...ja ei muuta kuin Egyptiin)

Ensimmäisenä Egyptissä hämää hinta. Egypti on yksi markkinoiden halvimpia kohteita matkustaa ja se saa nopeasti syntymään mielikuvia turistilaumoista ja ties mistä karaokebaareista sun muista "teknohelveteistä" jotka ovat valmiina hyökkäämään pahaa-aavistamattoman matkailijan silmille. Toki Egypti on vaativa monessa mielessä, mutta sillä on myös useita kovia ässiä hihassaan ja mikään turistien bilekaupunki se ei ole. 


Esittelemme tässä artikkelissa muutamia Egyptin ylivoimaisista valttikorteista mitkä tekevät siitä edelleen yhden vetovoimaisimmista ja kiehtovimmista matkustuskohteista maailmassa.

Ihmisten kirjo
Asukasluvultaan Egypti on arabimaiden suurin valtio ja jonka lähes kaikki asukkaat ovat pakkautuneet Kairoon ja Aleksandriaan, Niilin rannoille. Kaduilla pyörii lukuisten uskontojen ja ihmistyyppien kirjo, joka hetken totuttelun jälkeen on kiehtovaa katseltavaa.

Basaarit
Khan el-Khalilin historiaa henkivä basaari on yksi maailman vanhimmista markkinapaikoista ja vannoutuneen kauppamiehen paratiisi. Kairon keskustassa sijaitseva basaari henkii yhä sitä samaa tunnelmaa kuin joskus ennenmuinoin ja tinkimisen ystäville on luvassa päivä tulikivenkovaa kaupankäyntiä liikkeessä jos toisessakin. Jos tinkiminen ja äänekkään kaupankäynnin jalo taito on lähellä sydäntä, olet taivaassa. Kokemus on parhaimmillaan huumaava ja sosiaalisen kanssakäymisen tarve on tyydytetty viikoiksi eteenpäin.

Pyramidit ja museot
Pyramidejä vartenhan suurin osa matkustaa Egyptiin ja miksipä ei matkustaisi. Nämä muinaisen kulttuurin monumentaaliset taidonnäytteet seisovat yhä tuhansien vuosien jälkeen muistuttamassa meitä Egyptin suuruudenajan mahdista ja rakennustekniikasta, mikä pysyy arvoituksena vielä tänäkin päivänä. Kuninkaiden laakso, Gizan pyramidi, ja Sfinksi ovat jotain mitä jokaisen tulisi nähdä ainakin kerran elämässään. Egyptin huikeat aarteet eri aikakausilta levittäytyvät kaikessa loistossaan esille Egyptiläisessä museossa, jonka veroista kokoelmaa Egyptin aarteita ei löydy mistään muualta.

Niilin risteilyt
"Elämän virran" kuuluisat risteilyt tarjoavat kävijöilleen upeita nähtävyyksiä temppeleineen ja pyramideineen, hyvää ruokaa, ihania ihmisiä ja Egyptiläistä iltaohjelmaa laivalla. Lue lisää artikkelista Niilin Risteilyt

Punaisenmeren sukellukset
Punainenmeri tarjoaa sukelluksesta tai snorklauksesta kiinnostuneille yhden maailman parhaista sukelluskohteista. Läpi vuoden aurinkoinen ilmasto on parhaimmillaan talvella jolloin lämpötila pysyttelee alle 30 asteen lukemissa ja on omiaan vaikka juuri sukelluskurssille. Punaisenmeren rannoilta löydät myös upeat valkohiekkaiset hiekkarannat joista löytyy erinomaiset mahdollisuudet erilaisiin vesiurheiluharrasteisiin ja auringonpalvontaan. Lue tarkemmin sukelluskursseista ja sukelluskohteesta TÄSTÄ

Ilmasto
Aurinkoista ja lämmintä läpi vuoden. Kesäaikaan polttavan kuumaa, mutta talvisaikaan lämpötila pysyy yleensä alle 30 asteessa mikä on ihanteellinen matkustusaika pahimpien helteiden välttämiseksi.

Varaa matka: 
Kalevatravel


VIDEO EGYPTISTÄ


Kuva: Janusz Reclaw - Lisenssi