©

Laatusurffausta Thaimaassa niin aloittelijoille kuin kokeneillekin Surffaajille

 
 
Vielä muutama vuosi takaperin Thaimaata ei pidetty yleisesti kovinkaan kummoisena lautailukohteena mutta vuosien saatossa varsinkin Phuketin kohteet ovat lisänneet suosiotaan jatkuvasti. Vaikka surffausta voi harrastaa Phuketissa useallakin rannalla. Näistä Kata Beach (Kata Yai Beach) on se suosituin

Lennot Phuketiin
Parhaimmillaan ilmaiset nämä on sitä luokkaa, että sillä tekee vaikka useamman Thaimaan reissun poikineen. SURFIN!

Phuketin eteläpäässä sijaitseva ranta tarjoaa erittäin vaihtelevia aaltoja niin aloittelijoille kuin kokeneemmillekin surffareille. Aaltoja piisaa molempiin suuntiin joten molemmin päin lautailevat löytävät omat aaltonsa. Isot aallot saadaan sateiden ja myrskyjen jälkeen jolloin vedessä on enää taitavimmat lautailijat. Kata Beachin eteläkärki on osaavien surffaajien suosiossa ja siellä aallot ovatkin nopeita ja korkeita. Surffareita ei vielä ole ruuhkaksi asti joten tilaa ja rauhaa löytyy runsaasti.

Kata Beach on aloittelijoille hyvin soveltuva kohde sillä rannalta löytyy surffikouluja nykyään jo useampikin. Käymällä hieman tyyriinkin surffikoulun, pääsee hyvin sisään harrastukseen ja saa nopeasti käsityksen millaisesta aktiviteetistä on kyse. Hinnat vaihtelevat 1000 Bahtista 1500 Bahtiin tunti.
Myös pitempiä koulutus-sessioita on tarjolla.

Vuokralautoja löytyy myös useammasta pisteestä ja vuokrat vaihtelevat 100-150 Bahtia tunti. Laudan voi myös vuokrata päiväksi tai viikoksi.


Rannan eteläkärjessä on surffikauppa johon surffaajat kokoontuvat päivittäin hengaamaan ja katselemaan mm. surffivideoita. Sieltä voi myös hoitaa laudan vuokraukset ja asiantuntevan koulutuksen. Vierailu Kata Beachillä ei ole täydellinen käymättä Kata Mama rantaravintolassa syömässä mereneläviä ja nauttimassa ainutlaatuisesta tunnelmasta.
Ravintola sijaitsee myös rannan eteläpäässä

Kokemattomien surffareiden kannattaa aina kysyä olosuhteista surffikaupasta tai rantavahdilta sillä paikalla esiintyy mm. voimakkaita merivirtoja. Punainen lippu rannalla tarkoittaa uintikieltoa, mutta tämä ei tunnu kuitenkaan surffareita estävän.


PARAS AJANKOHTA

Low Season eli sadekausi on surffareiden aikaa. Surffikausi yltää toukokuusta aina lokakuuhun
.

Lue lisää aalloista ja olosuhteista
tästä

Low seasonin aikaan hotellien hinnat laskevat rajusti ja ylellisenkin majoituksen löytää usein todella edulliseen hintaan.


LUE MYÖS 

Phuketsurf.com

Kuva: Lisenssi - Oberpepe