©

Halpalennot Euroopan kohteisiin - Pikkubudjetilla lentää yllättävän pitkälle

Hotels.com teki tutkimuksen, mikä matkakohde lisäsi kysyntää hotellivarauksissa mitattuna eniten tammikuussa, verrattuna edellisvuoteen. 430% nousun koki Italian idyllinen tornikaupunki Pisa. Ryanair aloitti lennot Pisaan Tampereelta ja aiemmin kohtalaisen vaatimattomasta menestyksestä nauttinut kaupunki toivottaa Irlantilaisyhtiön rahtaamat Suomalaiset tervetulleeksi. Lentoyhtiön enemmän kuin kilpailukykyiset hinnat sai porukan liikeenteeseen ja tulos on näkyvissä suoraan lisääntyneissä hotellivarauksissa.

 
Yliopistokaupunki Pisa lumoaa tottakai kaltevalla tornillaan ja ritareiden aukiolla, kuten myös herkullisella Italialaisella ruoalla ja lyhyen ajomatkan päässä olevalla välimerellä, jossa vesipedot saavat nauttia loputtomasta jonosta hiekkarantoja ja kauniita Italialaisia rantakaupunkeja, sekä Italialaisten itsensäkin suosimia lomakohteita. Toscanan alue taas saa viininystävät liikkeelle ja autonvuokraaminen ei ole aktiviteetti sieltä huonoimmasta päästä jos tähän viinin ja ruoan kehtoon haluaa tutustua. Lähellä oleva Firenze inspiroi taiteilijat vieraikseen ja kaupungin taideyhteisö hurmaa artistit värikkäällä olemuksellaan pysyvästi. Omatoimisesti Italiaan matkaaville, Ryanairin halvat lennot Pisaan ovat tervetullut vaihtoehto, joten Irlantilaisyhtiön kukkaroystävällinen toiminta saa peukut pystyyn matkailevalta Suomelta.

Toiveissahan olisi, että tulevaisuudessa Ryanairin halpalentoja saisi muualtakin kuin Tampereelta. Vinkkinä mainittakoon Pohjois-Suomen porttikaupunki Oulu ja tottakai Helsinki. Nähtäväksi jää mistä yrityksen halpalentoja jatkossa saa, mutta lisää valinnanvaraa toivotaan pelkän Tampereen Pirkkalan lisäksi.

Kuvan lisenssi