©

Haisukellus / Häkkisukellus on ainutlaatuinen ja jopa vaarallinen kokemus

Pahamaineinen valkohai on kiistatta merten kuningas ja luontaisia vihollisia tällä tappavan tehokkaalla saalistajalla ei ole muita kuin ihminen.
 
ACTION - CLASSIC - FIRESPIN - QUATRO - ICE

Väärinymmärretty petokala on kautta aikain kiehtonut, sekä kauhistuttanut ihmistä ja niiden näkeminen omassa ympäristössään saa aina veren sykkimään. Yksi parhaista ja ellei jopa paras kohde maailmassa valkohain kohtaamiseen on Etelä-Afrikan Kapkaupungin rannikolla, Gansbaai -nimisessä pikkukylässä. 

"Shark Alley" nimellä kulkeva väylä tarjoaa tarjoaa parhaat mahdolliset olosuhteet pelätyn valkohain bongaamiseen. Geyser Rock:n and Dyer Islandin väliin jäävä kanava on väitetysti paras paikka maailmassa valkohaiden tarkkailuun ja häkkisukellukseen. Paikan hyljekanta pitää hait aina lähettyvillä ja nämä pedot haistavat haavoittuneen saaliin jopa kilometrien päästä. Joten ruoalla houkuttelemalla (haita ei kuitenkaan koskaan ruokita) ne saadaan nopeasti veneen lähettyville viihdyttämään adrenaalimyrskyn ja pelonsekaisen odotuksen kourissa riutuvaa sukeltajaporukkaa.

Valkohain näkeminen sen luonnollisessa elementissä ja käsin kosketeltavan lähellä, on varmasti niin sykähdyttävä ja ainutlaatuinen kokemus, että se ei unohdu koskaan. Näiden uteliaiden tappokoneiden kohtaaminen silmästä silmään ei varmasti jätä kylmäksi ja esimerkiksi saaliin kimppuun alapuolelta ja ilmaan hyppäävän valkohain näkeminen, on lähes uskonnollinen kokemus. Tarkempaa tietoa valkohaista voit lukea tästä

Miten perille:
Onnistuu parhaiten lentämällä Kapkaupunkiin ja matkaamalla sieltä rannikkoa pitkin kohtaamispaikalle Gansbaaihin. n. 2 tunnin ajomatka. Reittikartta

HAISUKELLUKSIA TARJOAVIA YRITYKSIÄ:
Kuva: Terry Goss - Lisenssi

Lue myös:
Sukelluskohteet