©

Käsi ylös, monella oli lapsuudessa haaveena lähteä vuolemaan kultaa syrjäisiin erämaihin ja palata takaisin kotikonnuille taskut täynnä kultaa ja dollareita? Länkkäreistä, eräkirjoista tai vaikkapa Roope-sedältä ammennetusta kultakuumeesta kärsineistä ei varmasti monikaan tullut loppujen lopuksi hakeutuneeksi kullanhuuhdonnan pariin.

Jos vanha polte on vielä olemassa ja tekee mieli viettää hetkinen luonnon helmassa vaskooli kourassa, Suomesta löytyy erinomaisia kohteita kokea tätä kiehtovaa toimintaa, jonka ympärillä pyörii lukuisia kuolemattomia sekä legendaarisia tarinoita jotka sivuavat aiheita kuten ilmaista Pelirahaa ja kulta kuin katkeria epäonnistumisiakin. Alla esiteltynä kaksi tunnettua kullanhuuhdontaan erikoistunutta aluetta ja lomakohdetta, joissa arvomalmia pääsee huuhtomaan aidoille kultaesiintymille. Lisäksi esittelemme hotellivalikoiman alueiden läheisyydestä, joista "kultakentät" ovat helposti saavutettavissa.

IVALOJOKI JA TANKAVAARAN KULTAKYLÄ:


Sodankylän Tankavaarassa sijaitseva Kultakylä pyrkii vaalimaan kullankaivuun sekä huuhdonnan perinteitä ja siellä vierailija pääsee huuhtomaan itse kultaa asiantuntevan oppaan mukana, Tankavaaran kulta-alueelta. Alueelle on rakennettu kultarynnäkön aikainen näköiskylä sekä majoitus- ja ravintolapalveluja. Lisäksi kylässä on kullanetsinnän historiaa raottava Kultamuseo. Asiantuntevalla opastuksella, kullanhuudontakokelaat jäävät harvoin ilman kotiinviemisiä ja löytämänsä hiput saa itse pitää. Paikalla järjestetään kullanhuuhdonnan SM-kisat. Kultakylästä löytyy varsin idyllistä majoitusta, mutta Saariselän tunturikeskuksesta löytyy majoitusta kattavammin.
Lue Kultakylästä lisää tästä

HUUHDO ILMAISTA NETISSÄ! 
"Ilmaiskultaa" on jakelussa taas, joten ota ILMAISET NETTIKILPAILUT - Meikit, Pesuaineita, Voiteita, Luontaistuotteita, ilmaiset erektiolääkkeet ja...


KULLANHUUHDONTA LEMMENJOELLA:

Yksi suosituista paikoista Suomessa on Lemmenjoki, jossa kullanhuuhdontaa voi harjoittaa joko opastetusti, tai omatoimisesti luonnossa. Esimerkiksi Puordnajoen Hessunojaksi nimetyn latvahaaran lähteillä sijaitsevat Lemmenjoen kämppä ja kaivos, tarjoavat mahdollisuuden molempiin. Vuokrattavana on omatoimisille kullanhuuhtojille 20 neliön kämppä johon kuuluu majotus max. viidelle ja mm. kullanhuuhdontavälineet. Jos oikea kullanhuuhdonta kiinnostaa, niin tämä on oikea valinta. Lisäksi mökin varustukseen kuuluu kaasuhella, sängyt ja ruoanlaittovälineet, eli kaikki mitä ehta kullanhuuhtoja tarvitsee.

Lähellä sijaitsevassa Petronella-opistossa voi saunoa ja harjoitella kullanhuuhdontaa opastuksen kanssa. Kultasuoneen iskevistä haaveilevat siis pääsevät upeisiin erämaisemiin kokemaan miltä tuntuisi elää kullanhuuhtojana kaukana kaupungeista ja melusta. Voipa mukaan tarttua sitä ihtiään, eli kultaakin. Lue lisää  (tietoa ja mökin varaaminen) 
Lisäksi kullanhuuhdontaa, koulutusta ja muuta ohjelmaa järjestää:
Erämaan kulta