©


NAPA VALLEY - Viinialue herkkuineen ja viinitiloineen

Napa Valley ja varaa lento suoraan verkosta
Joko Sacramento, San Francisco tai Oakland

Kalifornian kuvankaunis viinialue on tunnettu laadukkaista viineistään ja sen ainutlaatuisesta ruokakulttuurista. Matkalla voit vierailla huippuravintoloissa tai syödä kauniissa pikku kadunvarsiruokaloissa sekä majataloissa ja käydä maistelemassa viinejä paikallisilla viinitiloilla. Lisäksi matkailijaa hemmotellaan kauniilla laaksomaisemilla

***Yksi maailman kuuluisimista ravintoloista, Thomas Kellerin The French Laundry, sijaitsee alueella, joten todellisten herkkusuiden ei kannata jättää sitä väliin.

Pyöräilytiet ovat hyvässä kunnossa ja laakson ilmasto on lempeän lämmin. Palveluita löytyy kalliista luksusravintoloista ja hotelleista aina idyllisiin ja halvempiin kuppiloihin ja majapaikkoihin. Luonto on alueella kuvankaunis, joten pyöräily on miellyttävää maisemia ja viinitiloja ihaillessa. Pyöräileville ruoan ja viinin ystäville Napa Valley on ehdottomasti tutustumisen arvoinen. Suositumpi matkakohde Kaliforniassa on vain Disney World.

Pyörät voi vuokrata paikanpäältä, joten Suomesta niitä on lentokoneella turha raahata mukana. Pyöriä vuokraa: NAPA VALLEY BIKE TOURS. Lisäksi voit valita opastettuja pyöräretkiä alueelle.


Viintä ei kannata juoda liikaa, ettei ajele pöpelikköön

Alueen aktiviteetit:

Viininmaistajaiset, nähtävyyksien katselu, golf, ravintolat, tutustuminen antiikkiin, farmareiden markkinat, gourmet maistajaiset, ilmaisnäytteet, kylpylät, viinitilat ja alueen puistot ym. Katso videoita tästä


***Napa Valley nousi viinintuottajien ykköskaartiin, kuuluisan Pariisissa 1976 järjestettyjen viinin sokkomaistajaisten jälkeen. (Judgement of Paris) Napa Valleyssä tuotettujen viinten ei uskottu pärjäävän, mutta alue putsasikin pöydän palkinnoista.

Elokuva aiheesta: Bottle Shock (2008)

(Kuva: Aaron Logan)