©

Näe Bengalin Tiikeri ja koe Safari Intiasta - Petoeläin elementissään

TIIKERIT - Helppo ja ennenkaikkea halpa tapa on ottaa vain lennot intiaan ja tilata liput safarille paikanpäältä. Intia on tunnetusti halpa paikka elää. Tosin asiat pitää hoitaa itse. Meno-paluulentoja Intiaan saa nykyään jopa alle 400 euroon.
 
Halvat matkat Suomesta Intiaan

Safarin järjestäjät:
Tiger Safari India, Tiger Safari.net, Tiger Trails Bettingsider

Nopeudestaan ja voimastaan tunnettu Bengalin tiikeri
on suurin kissaeläin maailmassa. Tämä uhanalaisiin eläimiin kuuluva kissapeto menettää jatkuvasti väkilukuaan metsien hakkuiden ja salametsästyksen takia. Yleensäkin tiikereitä arvioidaan olevan enää alle 2500 yksilöä luonnossa ja Bengalin tiikereitä näistä on noin puolet.
Intiassa majaileva Bengalin tiikeri on vastoin yleistä uskomusta, erittäin arka eläin ja pyrkii visusti väistämään ihmisiä. Tämä tekee sen jäljittämisestä hankalaa ja näköhavainnot eläimestä jäävät yleensä vähäisiksi. Myytti ihmis-syöjä tiikereistä ei ole kuitenkaan tuulesta temmattu, sillä osasta todellakin tulee ihmis-syöjiä. Tämä johtuu yleensä siitä, että tiikeri on sairas tai sen elinalueella ei ole ruokaa saatavilla.

Bengalin kuninkaallinen on sen verran vaikuttava ja majesteetillinen näky, että joka vuosi laumoittain ihmisiä hakeutuu kuuluisille tiikeri safareille, jotka tarjoavat halukkaille pääsyn tiikerin elinalueille. Näille safareille mennään yleensä norsun selässä tai turvallisesti maastoauton ikkunoista tähystellen. Takeita tiikerin näkemisestä ei ole, mutta kokemus on silti erittäin mieleenpainuva ja eksoottinen. Hienoin tapa tehdä safari on tietysti norsun selässä ja näitä safareita onkin paljon tarjolla intian matkaajille.
Parhaimmat mahdollisuudet tiikerin bongaamiseen on Bandhavgarhin kansallispuistossa.

Käytännössä safareiden ja matkailijoiden tuoma moneyvirta pitää nämä kissaeläimet hengissä ja auttaa omalta osaltaan pitämään salametsästystä ja hakkuita kurissa

Videot Tiikeri Safareilta