©

Kanariansaaret - Mainettaan parempi
matkakohde

 
Halpa ei aina ole "sieltä" niin sanotusti. Vaikka kanariansaaret mielletäänkin nopeasti keskivertosuomalaisten pakettimatkaajien ja brittituristien kansoittamaksi lomahelvetiksi, niin asia ei välttämättä ole niin mustavalkoinen
 
PARAS HOTELLIHAKU (ei varausmaksua)
LENNOT
ACTION
Videoita kanariansaarilta | Surffaus | Vesiaktiviteetit | Trekkaus

Tarkastellaas asiaa hieman lähemmin ja hotellialueen ulkopuolelta. Kokenut reissumies tietää mihin mennä ja kanariansaarille pääsee lähes puoli-ilmaiseksi minkä tahansa matkatoimiston pakettimatkalla.

Vaikka kanariansaarten suosituimmat rannikkokohteet ovat täsmälleen sitä mitä niiltä odottaakin, on saarilla myös paljon muuta tarjottavaa liikuntakykyiselle matkaajalle. Esimerkiksi surffarit ja muut vesiurheilijat tulevat vuosi toisensa jälkeen paikalle, sillä Atlantin tuuliset olosuhteet takaavat lähes vuoden ympäri upeat puitteet kyseisille aktiviteeteille. Sisämaan afrikka- ja siirtomaahenkiset pikkukylät ovat ehdottomasti tutustumisen arvoisia ja todella harva turisti ylipäätänsä vaivautuu paikalle hotellinsa uima-allasbaarista ym. rantakapakoista. Myös hinnat tippuvat kohtalaisen siedettäviksi kyseisillä alueilla. 

Lisäksi tarjolla on mielenkiintoisia valasristeilyjä ja myös auton tai skootterin vuokraus on suositeltavaa saarta tutkiessa. Extremejampat vuokraa tietysti maastopyörän, lyö teltan selkään ja suuntaa maastoon. Kyseinen maasto on hyvin tuliperäistä ja tulivuorien tutkiminen ei ole aktiviteeteistä sieltä surkeimmasta päästä. Täällä bingosider halutessa.

Vuokra-autot -Suomenkielinen haku

Ruokamatkailijoille voi suositella pikaista poistumista turistikeskittymistä ja kukkaroaan vaalivat huutavat tässä välissä kiitosvirttä kuorossa. Vaikka ruokailu hotellien välittömässä läheisyydessä ei olekaan aivan suomen hinnoissa, niin vähemmän turistien suosimmissa paikoissa rantakohteiden ulkopuolella, ne ovat vain murto-osan siitä mitä esim. hotelleiden naapurissa. Kalaravintolat varsinkin ovat ehdottomasti tutustumisen arvoisia ja halpoja. Paikallisilla juuret ovat yhä syvästi maassa ja sen "maistaminen" on kanariansaarille matkustaminen ehdoton edellytys.

Kaiken kaikkiaan Kanariansaaret on huomattavasti parempi matkustuskohde kuin mitä yleisesti luullaan, kunhan vaan viitsii ottaa itseään niskasta kiinni, tutkia tarkemmin matkakohdetta ja siirtyä pois sieltä tutuista ja turvallisista hotellien/hirmuturistien valtaamilta alueilta. Yksi halvimmista paikoista matkustaa suomesta ja matkoja järjestetään suoraan useammaltakin paikkakunnalta. Esim. Oulu, Kuopio, Tampere, Helsinki, Turku