©

 
 
Aasian maita on vaikea sulloa yhteen kuvaukseen sillä kulttuurien, eri uskontojen, tapojen ja jopa maantieteellisten erojen vaihtelevuus on niin suuri että tiivistäminen olisi mahdotonta. Tästä osiosta löydät mm. Kiinanmatkaajien, Thaimaanreissaajien, Intiankulkijoiden ja Japanissa äimistelijöiden ym. 
 

1.Pallohukassa.net. Matkablogi maailmalta

Blogi seuraa kolmen kaveruksen matkailua Kaakkois-Aasiassa ja Australiassa. Matkakertomuksien lisäksi mukaan on liitetty mielenkiintoisia videoita ja kuvia reissusta.


2. Kaakkois-Aasian matkapäiväkirja

Kolmen nuoren kaveruksen ensimatka Kaakkois-Aasiaan. Viiden viikon matkakertomukset ja kokemukset nätissä paketissa sekä mukavasti ja nuorekkaasti kirjoitettua reissukuvausta. Kuvia mukana elävöittämässä tarinaa.


3. Matkertomus Kuala Lumpurista ja muualtakin

Hannun olemisen kuvailua Kuala Lumpurissa ja välillä vähän muuallakin. Mukana kuvia


4. Lindan ja Empun Kaakkois-Asia Tour-08

Kahden tytön Aasianvalloitusreissu, matkakertomuksineen ja kokemuksineen.


5. Budjettimatka Thaimaassa 01-02-08.

Ensikertalainen kertoo ensimmäisen matkansa koettelemuksista Thaimaassa. Hyvää luettavaa ensimmäistä reissuaan suunnittelevalle budjettimatkaajalle. Siisti ja kuvilla koristeltu matkakertomus.


6. Junamatka Kaakkois-Aasian

Matkakertomus poikien junamatkasta Helsingistä Kaakkois-Aasiaan. Mukana kuvia ja poikamaisen rempseää kerrontaa reissusta.


7. Hippinä paratiisissa

Thai-klupi.ry:n foorumilla julkaistu hauska matkakertomus Thaimaasta. Suurta suosiota nauttiva kertomus on herkullista ja mielikuvituksellista kerrontaa miehen seikkailuista Thaimaassa.


8. Savolaisjuntti Kaakkois-Aasiassa.

Matkablogi jossa Jani- niminen tradenomi suuntaa rinkka selässään Kaakkois-Aasiaan. Matkalle mahtuu niin Vang Viengin backpackerhelvetti, surffausta Balilla ja esimerkiksi Kambodzan kauhut.


9. Talven yli Aasiassa

Blogissa seurataan 4 kaveruksen ensikosketusta Aasiaan. Matkan on tarkoitus kestää talven 2008 yli.


10. Shanghai päiväkirja

Blondi kertoo tarinoita elämästä Aasiassa. Pekingin olympialaiset, Shanghai, Uusiseelanti ja paljon muuta. Mukana myös kuvia.


11. Karhuperhe maailmalla

Karhuperheen matka maailman ympäri. Sivulta löytyy kattava matkakertomus ja paljon kuvia sekä taustatietoa matkan kohteista.


12. Aarre Rinne.com

Matkakertomuksia Aasiasta ja lisäksi joka puolelta maailmaa. Erittäin ammattimaisesti toteutetut sivut ja mukana paljon kuvia sekä matkakertomuksia.


13. Näkyjä Intiasta

"Kuvia, tunnelmia ja näkyjä Intian matkalta". Erittäin kerrontaa sekä todella hienoja ja ammattimaisia valokuvia Intiasta.


14. Pyörällä maailman ympäri

Intohimoisen polkypyörävirtuoosi Jukka Salmisen matka maailman ympäri.


15. Hurja Mekong-joen seuduilla

Matkakertomus jossa vieraillaan Vietnamissa, Thaimaassa, Kambodzassa ja mm. Hong Kongissa.


16. Kaksi viikkoa Thaimaassa

Matkakuvaus kahden viikon pakettimatkalta Thaimaahan


17. Matkakertomuksia. JM ja Antti reissussa

Matkakertomuksia akselilla Kiina, Malesia, Thaimaa, Laos, Singapore ja Intia.


18. Intia - Goa ja ihmeellinen Hampi

Matkasivusto Goan paikkakunnista (mm. Calangute, Panjim, Ponda ja vanha Bom Jeesuksen kirkko, etelä- ja pohjoisrannat sekä Anjunan tori) muinaisen valtakunnan keskukseen Hampiin, jonka uskomattomat temppelit, basaarit, arkkitehtuuri ja luonnon muovaama maisema on Unescon maailmanperintölistalla.
Reissunaisten muut kohteet. Klikkaa tästä


19. Sankariblogi -Kaakkois-Aasian seikkailut

Oulu/Haukipudas -akseli kyykyttää aasian matkailuskeneä vahvalla äijjäasenteella. Thaimaa, Laos, Vietnam...


20. Lahti-Hongkonk junalla

Matkakertomus junamatkasta Hongkongiin Lahdesta 2007. Hyvin jäsennelty sisältö sekä kuvia kuvaavan keronnan ohella.


21. Valtteri Intiassa 2007

Pallontallaajissa julkaistu matkakertomus Valtterin Intian reissusta.


22. Reppu selässä ympäri Indonesiaa

Antti Kuulasmaan matkablogi reissusta Indonesiaan. Paljon kuvia ja ytimekästä kerrontaa. Indonesian matkaajat saanevat paljon fiilisteltävää.

23. SOUL! SOUL! SOUL!

Vaihtovuosi Soulissa 2009-2010. Opiskelua, matkustelua, elämää. Onko olo nyt korea?


24. Malaysia & Thailand 11-12/2009

Jälleen kerran meidän poppoo lähtee Malesiaan kiertelemään ja sukuloimaan sekä sukeltelemaan ja pidämme tien päältä kuvapäiväkirjaa. Myös paljon käytännön tietoa maasta, ruohonjuuritasolta.25. Bangkoking

Värikkäitä kuvamuistiinpanoja Thaimaan tulikuuman pääkaupungin ytimestä.


26. Hyppy oravanpyörästä

Sivusto oravanpyörästä pois hyppäämisestä. Kuvia, juttuja, fiiliksiä sekä kaikkea muuta oleellista ja vähemmän oleellista. Mukava ja monipuolinen sivusto elämisestä Thaimaassa ja elämästä Aasiassa yleensäkin.


27. Kaukoitäilyä

Kirjoituksia elämästä Taiwanissa, ja muita juttuja Aasiasta. Siisti, selkeä ja hyvin kirjoitettu matkablogi josta löytyy myös kivoja valokuvia.


28. Japaniblogi

Japaniblogi, juttuja Hokkaidolta ja muualta. Havainnollistavaa ja asiallista reissuraporttia Jaappanista. Kuviakin löytyy ihan selattavaksi asti.


29. Operaatio Vietnam

Blogissa seurataan Vietnamin matkaa aina matkajärjestelyistä kotiinpaluukaaokseen. Paljon luettavaa, kuvilla höystettynä. Vietnamin matkailusta kiinnostuneille.


30. Aasia 2008

Matkapäiväkirja Kaakkois-Aasiasta kahden harrastelijavalokuvaajan silmin ja sanoin. Aluksi tekstien etsintä hieman askarruttaa, mutta ne löytyvät arkistosta ja siitä vain järjestyksessä kalenterista napsuttelemaan. Kun homma aukeaa, löytyykin todella kattava ja yksityiskohtainen matkapäiväkirja johon on selkeästi panostettu ja jota on nautinto lukea. Rentoa kirjoitusta satunnaisilla kuvilla ja videoilla kuorrutettuna.


31. Matkakertomus Intiasta

Matkaraporttia Intiasta omatoimimatkailijan silmin.


32. Keränen.org -Kiina ja Tiibet 2006

Tyylikäs sivusto josta löytyy matkakertomuksia useastakin kohteesta. Tällä kertaa Kiina ja Tiibet käsitelyssä. Selkeät tekstit ja kuvat mukana tukemassa kerrontaa. Vaivaa on nähty.


33. Keränen.org - Intia ja Nepal

...ja tälläkertaa Intia ja Nepal. Samaa laatutyötä. kannattaa lukea myös muut matkakertomukset sivustolta.


34. HINTIA

Matkakertomus reppureissusta jos toisestakin valtavassa Intiassa. Hyvää kerrontaa kuvilla ja videoillakin maustettuna. Intiafaneille pakkolukemista.


35. Thaimaa ja Malesia 2008

Pakkotoisto.comissa julkaistu aivan hullunpitkä matkakertomus perheen Thaimaan reissusta. PALJON hauskoja kuvia niin ruoasta kuin muustakin tekemisestä. Kiva lukea ja kuvia hauska katsella. Vinkki; Hae kaupasta keissi ja varaa ilta aikaa.


36. Indonesian matkapäiväkirja -Appelsiinit.net

"Tässä tulee tarinaa Indonesian matkastamme, tai oikeammin, matkasta Indonesiaan kuuluvalle Balin saarelle" Hyvää matkaraporttia Indonesiaan haaveileville


37. Thaimaa-Indonesia -09

Pakkotoisto.comissa julkaistu matkakertomus kaverin kanssa tehdystä reissusta Balille aikavälillä 23.03- 08.04. 2009. Paljon kuvia fiilistelijöille.Emma, 19, on tämän parivaljakon pakettimatkalainen, kevään 2010 ylioppilas, boheemihko hipinalku ja aina valmiina uusiin seikkailuihin.
Jonsku, 18, on kokeneempi matkaaja, koulumaailman byrokratian rattaissa retuutettu tulevan kevään ylioppilas, vannoutunut hedonisti ja modernin maailman Kolumbus.
"Molempien matkakokemukset keskittyvät suurelta osin Eurooppaan, mutta molemmat ovat kuitenkin käyneet aiemminkin Aasiassa ja Emma jopa Afrikassa asti. Yhteistä reppu- reissukokemusta löytyy muutamalta lyhyeltä ja yhdeltä hieman pidemmältä retkeltä."

Rentoa ja kattavaa matkaraporttia hyvillä kuvilla maustettuna. 
____________________________________________________________________________


Muut matkakertomukset: Eurooppa - Etelä-Amerikka