©

YLLÄS TWILIGHT - Katso pohjolan kauneimmista luonnonilmiöistä

HYÖDYLLISTÄ YLLÄSMATKAN SUUNNITTELUUN
 
OSALLISTU NETTIKILPAILUT Kymmenittäin netistä

Ylläs on erinomainen paikka revontulien katseluun talvisaikaan ja tämän vuoksi alueelle on järjestetty matkailijoille ainutlaatuinen tilanne tämän vaikuttavan luonnonilmiön tarkkailuun, sammuttamalla yöksi valot alueella. Tämän tapahtuman ympärille on rakennettu pohjoisen eksotiikkaa huokuvia tapahtumia, sekä retkiä tekemään taivaan väritanssista entistä mieleenpainuvamman kokemuksen vierailijoille.

Ylläs kertoo seuraavaa:

Ylläksellä sammutetaan katuvalot joka ilta klo 22:00 ja valot syttyvät aamulla klo 06:00. Valojen sammutus tehdään kaamosaikaan 23.11.2012 15.2.2013. Tarkoituksena on edesauttaa revontulten katselua, jotka näkyvät parhaiten pimeässä. Revontulet näkyvät kaikkein parhaiten pohjoisella taivaalla, silloin kun taivas on kirkas ja pilvetön. Parasta revontulien katseluaikaa ovat tunnit keskiyön molemmin puolin. Myös tähtitaivas, kuu ja valkoinen hanki valaisevat yötä. Valojen sammuttamisella on myös huomattava ekologinen merkitys.

Ylläs Twilight -aikaan matkailijoille jaetaan alueella heijastimia. Turvallisuutta edesautetaan myös jakamalla asiakkaille tempauksesta tiedotteita neljällä kielellä. Lisäksi autoilijoita kehotetaan hidastamaan vauhtiaan.

Ylläksen ohjelmapalveluyritykset tarjoavat unohtumattomia revontulielämyksiä, kuten rekiretkiä, lumikenkäilyä, avantouintia tai kuivapuvuilla kelluntaa revontulien alla. Elämyksellinen revontulimatkailu on suunnattu etenkin ulkomaisille matkaajille, mutta kotimaiset matkailijatkaan eivät voi välttyä tältä upealta luonnon valoilmiöltä.

Itsenäisyyspäivänä, jouluaattona ja Uuden Vuoden aattona valot sammutetaan jo iltapäivällä ja katuja valaisee tuhannet kynttilät. Uutena Vuotena Ylläksen Äkäslompolossa vietetään raketitonta Uutta Vuotta. Sitä vastoin puolen yön aikaan taivaalle päästetään satoja värikkäitä luonnossa hajoavia paperilyhtyjä. Lyhdyt nousevat pienen kynttilän liekin voimalla jopa kahteen kilometriin.

Sitä vastoin Ylläsjärven puolella järjestetään perinteinen keskiyön ilotulitus Resort Ylläksen hiihtokeskuksessa.

Lue myös:
Yö lasi-iglussa 
Ilmaiset Laihdustuotteet