©


Näe, koe ja rakastu Lontooseen
Piristystä ankean ja pitkän talven jälkeen tuo keväinen matka Lontooseen. Kaupunkiin, jota kuvaamaan ei riitä yksi sana!
 
Rakastua tähän ensin 

Kaupunkiin, joka tarjoaa jokaiselle koettavaa ja nähtävää.  Kuten, Paul Ross (BBC London) toteaa: 

See it. Live it. Love it.  Lontooseen ei voi olla rakastumatta eikä sinun tarvitse aina äkkirikastua! Tällä hetkellä lennot Lontooseen ovat suhteellisen edullisia ja majoituksen suhteen valinnan varaa riittää jokaiselle budjetille sopivaksi. Esimerkiksi Momondon kautta löytyy hyviä tarjouksia joten suosittelemme pientä irtiottoa arkeen Lontoossa!

Lontoon helmiä: Camden, upeat puistot ja Borough Market


Perinteisten turistikohteiden, Big Ben, Westminster yms., lisäksi Lontoossa kannattaa varata aikaa myös lontoolaisten suosimien alueiden tutustumiseen. Vaihtoehtoinen kaupunginosa Camden on erityisesti nuorten matkailijoiden must-kohde. Camdenissä on Lontoon suurin ulkoilma- ja sisätori (Camden Market), tarjoten monipuolisia, värikkäitä, pieniä itsenäisiä kauppoja ja putiikkeja. Camdenin katuruoka-kojut tarjoavat uskomattomia makuelämyksiä eripuolilta maailmaa. Mikäli jatkaa iltaa Camdenissa katuja reunustavat pubit ja baarit takaavat unohtumattoman illan.

Lyhyen kävelymatkan päästä Camdenista on Primrose Hill, julkkisten suosima asuinalue, missä voi käydä katsastamassa elitistisempää Lontoota. Primrose Hill:tä kannattaa jatkaa kävelyä Regent’s Park –puistoon, missä on Lontoon eläintarha sekä Queen Mary’s Gardens upeine kukkaistutuksineen. Lontoon muita käymisen arvoisia puistoja ovat Hyde Park sekä hieman keskustan ulkopuolella oleva Richmond Park, missä sijaitsee upea  Roayl Botanic Gardens.

Lauantai-päivän parasta viihdettä on Borough market, yksi Lontoon vanhimmista ruokatoreista. Borough market on äänestetty Lontoon parhaaksi toriksi ja ostos elämykseksi, eikä syyttä: torin maukkaat ruokakojut tarjoavat makuelämyksiä eri puolilta maailmaa ja tunnelma torilla on rento ja ystävällinen.

Upeat Pubit – Englantilaisuuden ydin

Englantilainen pub-kulttuuri on englantilaisuuden ydin. Pubit Englannissa “olohuoneina”, minne mennään tapaamaan ystäviä. Hyvässä Englantilaisessa pubissa tunnelma on rento ja iloinen. Ruoka on erinomaista ja olut- ja siiderivalikoima laaja. Fish and chips:n lisäksi perinteiset hampurilaiset ja englantilaiset pie:t (piiraat) ovat maistelemisen arvoisia. Oluen ja siiderien ystäville valinnan varaa riittää, tosin suomalaisen turistin on syytä varoa juomien kanssa: täysien pint (tuoppien) ja oluiden ja siidereiden prosenttimäärät voivat yllättää. Lontoossa pubeja riittää joka kadun kulmalla, joten jokaisen Englannissa vierailevan paras kosketus englantilaisuuteen on käydä pubissa, nauttia hyvää ruokaa ja juomaa ja vaihtaa muutama sana paikallisten kanssa. Onko parhaat Pubit Lontoosta?


Netti on täynnä kaikkea mielenkiintoista...  
Oikea herra puikoissa säästelee, joka vuosi kaikella ilmaisella. Ilmaiset Painonpudotukset voi olla myös sieltä mielenkiintoisemmalta puolelta, kuten Lontoosta joka itsessään viihdyttää lähes jokaista ihmistä.
Kuvan lisenssi - PauKim